(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė baigė derybas su Kauno pramogų ir sporto rūmų valdymo konkurse dalyvavusiu VšĮ Kauno „Žalgirio“  ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumu. Galutinį sutarties projektą ir derybų rezultatą įvertins iš savivaldybės tarybos narių sudaryta Priežiūros darbo grupė, kuriai vadovauja miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Konkurso dalyvio derybininkai pageidavo keisti pagrindines sutarties sąlygas, nemažą dalį rizikos perkeliant savivaldybei. Mes nesutikome prisiimti nei jiems priklausančių rizikų perkėlimo savivaldybei, nei papildomai įsipareigoti koncesininkui“, – sakė Savivaldybės derybų grupės vadovas, administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Anot jo, dabar derybų rezultatas bus teikiamas Priežiūros darbo grupei svarstyti. „Politikai nuspręs, ar pasiektas derybų rezultatas yra priimtinas“, – sakė V. Gudėnas.

Nors koncesininkas sutiko sumažinti koncesijos mokestį nuo pradžioje prašyto 3 mln. litų iki 2,5 mln. litų plius PVM, tačiau Savivaldybė sutarties galiojimo laikotarpiu sumokėtų apie 75,6 mln. litų, t. y. vidutiniškai po 3,03 mln. litų kasmet.

Konsorciumas įsipareigojo iki ūkinės veiklos pradžios atlikti nustatytas 12 mln. litų būtinąsias investicijas ir kasmet surengti ne mažiau kaip 75 renginius – tai buvo numatyta konkurso sąlygose.

Vėliau koncesininkas areną prižiūrės ir remontuos iš savo sukauptų lėšų, kurias sudarys ir savivaldybės sumokamas koncesijos mokestis.

Kaip skelbia VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumas, jis Kauno areną sieks paversti moderniausiais šalyje koncertų ir sporto rūmais.

Būsimoje arenoje planuojama organizuoti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą ir finalines jo kovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: