(c) Stock. xchng archyvo nuot

Kauno miesto taryba apsisprendė dėl Vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis automobiliams statyti nuostatų pakeitimo. Tarybos nario Jono Koryznos inicijuotu projektu prailgintas nemokamas parkavimo laikas mieste.

Nuo šiol kauniečiai bei miesto svečiai galės nemokamai miesto centre automobilius statyti nuo 17 val., o ne nuo 18 val., kaip anksčiau. Rinkliava bus renkama darbo dienomis nuo 8 iki 17 valandos, išskyrus valstybinių švenčių ir renginių „Kauno miesto diena“ metu, nes minėtu laikotarpiu rinkliava nerenkama.

„Džiugu, kad taryba nusprendė priimti šį siūlymą. Netiesa, kad Laisvės alėja merdi. Šiuo metu jau yra išnuomota žymiai daugiau patalpų nei pernai, žmonės grįžta į šią gatvę. Šis sprendimas leis pritraukti dar daugiau žmonių, kurie iškart po darbo, palikę mašiną, galės pasėdėti kavinėje ar šiaip pasivaikščioti didžiausia pėsčiųjų gatve Lietuvoje“, – sakė J. Koryzna.

VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ 2010 metais surinktas rinkliavos dydis už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis automobiliams statyti, kuriose renkama ši rinkliava, sudarė 5 mln. 684 tūkst. litų.

Sutrumpinus rinkliavos laiką viena valanda, surenkamos rinkliavos suma sumažės apie 640 tūkst. litų per metus, tačiau padidėtų žmonių pritraukimas į miesto centrą.

Mantas Lapinskas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: