Prakartėlė Rotušės aikštėje kvepės obuoliais ir šienu
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Kaunietis Kazys Starkevičius, net tapęs Žemės ūkio ministru ir išvykęs dirbti į sostinę, lieka ištikimas savo gimtajam miestui ir savo paties sukurtoms tradicijoms.

Trečiadienį, gruodžio 21 dieną, 19 val. Kauno rotušės aikštėje K. Starkevičius dvyliktą kartą atidarys tradicinę prakartėlę su joje įsikūrusiomis gyvomis avelėmis.

„Prakartėlė su kvepiančiu šienu ir jį rupšnojančiomis avelėmis kauniečiams patinka, todėl kasmet laikausi savo pažado ir prieš Šv. Kalėdas ją atvežu į Rotušės aikštę“, – sakė K. Starkevičius.

Šiemet per prakartėlės atidarymą ten kvepės ne tik šviežiu šienu, bet ir sodietiškais obuoliais, jais visus susirinkusius vaišins pats K. Starkevičius.

„Iš savo vaikystės prisimenu, jog obuoliai buvo neatskiriamas Kūčių ir Kalėdų atributas ir skanėstas, todėl šiemet nusprendžiau visus kauniečius pavaišinti savo sode išaugintais obuoliais“, – sakė K. Starkevičius.

Atėjusiųjų pasigrožėti originalia prakartėle šiemet lauks dar viena staigmena. Kasdien, iki pat Naujųjų metų, nuo 19 iki 20 val. prie šios prakartėlės lauks fotografas, kuris visiems norintiems padarys nemokamą nuotrauką.

Prakartėlės atidarymo šventės dalyvių taip pat lauks Kalėdų Senelis, visiems susirinkusiems koncertuos Kauno Šv.arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios kamerinis choras „Te Deum“ (vad. A. Petrauskas).

Šv. Kūčių vakarą prakartėlę pašventins Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Prakartėlė Rotušės aikštėje bus iki Trijų Karalių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: