(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Po dramatiškos kovos ir pratęsimo Kauno „Žalgirio“ komanda pralaimėjo Eurolygos devintojo turo rungtynes Vitorijos „Caja Laboral“ komandai 89:95 (16:27, 17:25, 27:18, 20:10, 9:15). Pirmoje rungtynių pusėje patyrę šaltą dušą ir 19 taškų atsilikinėję žalgiriečiai sugebėjo atsitiesti ir išplėšti pratęsimą, bet jo metu ispanams pavyko pataikyti tris tolimus metimus, kurie lėmė pergalę.

Mačą daug sėkmingiau pradėjo Vitorijos ekipa, kuri po trijų taiklių dvitaškių ir tolimo Mirzos Teletovičiaus metimo pirmavo 9:0. Skubi „Žalgirio“ vyr. trenerio Rimanto Grigo minutės pertraukėlė davė vaisių: dukart įspūdingai varžovų metimus blokavęs Travisas Watsonas pelnė 4 taškus, pasižymėjo ir Tadas Klimavičius, po kurio taškų greitame puolime rezultatas tapo 6:9. Visgi „Caja Laboral“ sužaidė dar vieną sėkmingą atkarpą, kai antrąjį tritaškį pataikė M.Teletovičius, o Fernando San Emeterio dviem prasiveržimais niekais pavertė Manto Kalniečio ir Mirzos Begičiaus taškus iš po krepšio (10:20). Nors „Žalgirio“ gretose atakas sėkmingai užbaigė Paulius Jankūnas, M.Kalnietis ir Tomas Delininkaitis, bet dar vienas M.Teletovičiaus tolimas šūvis po pirmojo kėlinio leido svečiams pirmauti 27:16.

Antrojo kėlinio pradžioje ir toliau tęsėsi „Caja Laboral“ aukštaūgių taiklių metimų serija, kuriai mažai įtakos turėjo kitoje aikštės pusėje pelnyti T.Watsono, Martyno Pociaus ir T.Klimavičiaus taškai. Po dar dviejų M.Teletovičiaus tritaškių bei tolimo Nemanjos Bjelicos metimo ispanai pirmavo 40:24. Agresyviau pradėję žaisti kauniečiai privertė varžovus viršyti komandinių pražangų limitą, o M.Pocius, P.Jankūnas ir T.Delininkaitis baudų metimais kiek apmažino atsilikimą – 30:42. Skirtumas minimaliai sumenko po P.Jankūno prasiveržimo ir Dainiaus Šalengos baudos metimo (33:44), tačiau sulaikyti M.Teletovičiaus nebuvo įmanoma. Jis įmetė dar du tolimus metimus, surinko 26 tašką (7/8 tritaškių) ir Vitorijos komandai suteikė 19 taškų pranašumą – 52:33.

Didžiąją pertrauką „Žalgiris“ išnaudojo produktyviai. Trečiąjį kėlinį puikiai pradėjo Artūras Milaknis, pataikęs pirmąjį komandos tritaškį bei perėmęs kamuolį ir pelnęs du taškus, o po D.Šalengos prasiveržimo (40:52) minutės pertraukėlės jau prašė Duško Ivanovičius. Ji padėjo tik iš dalies, nes į F.San Emeterio ir Stanko Baračo taškus dar vienu tritaškiu atsakė A.Milaknis, P.Jankūnas irgi įmetė iš toli bei pridėjo dvitaškį (48:57). Ir tai dar buvo ne viskas: M.Kalnietis smeigė tritaškį, M.Begičius apžaidė savo varžovą, o nuo suolelio pakilęs T.Delininkaitis tritaškiu ištirpdė deficitą iki 3 taškų (56:59). Deja, kėlinio pabaiga buvo kiek chaotiška: nors M.Begičius įdėjo į krepšį, bet du svečių tritaškiai ir kelios žalgiriečių klaidos leido „Caja Laboral“ sugrįžti prie dviženklės persvaros – 70:60.

Ji vėl išaugo sėkmingai po krepšiu grumiantis Vitorijos „centrui“ S.Baračui (78:62), bet „Žalgiris“ dar kartą pakilo į šturmą. T.Klimavičius pataisė netaiklų komandos draugo metimą, iš toli pataikė M.Pocius, o puikiai apsigynus A.Milaknis buvo išvestas lengviems taškams greitame puolime – 69:78. Po minutės pertraukėlės įdėjo S.Baračas, tačiau D.Šalenga įmetė tritaškį, o kitoje atakoje prasiveržė po krepšiu ir pelnė taškus su pražanga. Tuomet M.Teletovičius prametė tritaškį iš 8 metrų, o T.Delininkaičiui iš toli prametus dukart žalgiriečiai vis tiek rezultatyviai baigė ataką, nes kamuolį puolime atkovojo T.Watsonas – 77:80. Dar kartą apsigynę kauniečiai pagaliau išlygino rezultatą, kai iš toli pataikė M.Kalnietis. Paskutinė minutė klostėsi dramatiškai: ispanai prametė net 4 metimus, o „Žalgirį“ į priekį galėjęs išmesti P.Jankūno tritaškis taip pat skriejo pro šalį. 17 sekundžių paskutinei atakai turėję svečiai nesugebėjo išmesti kamuolio į krepšį ir „Žalgiriui“ paliko 1,9 sekundės. Per jas T.Delininkaitis išmetė tritaškį, bet jis nebuvo taiklus – 80:80. Pratęsimas.

Papildomos 5 minutės prasidėjo desperatišku Brado Olesono tritaškiu paskutinę atakos sekundę, kuris įkrito nuo lentos… P.Jankūnas ir T.Delininkaitis pelnė taškus, bet iš toli po ilgos pertraukos pataikė M.Teletovičius (90:84). Kauniečiai nesudėjo ginklų: M.Pocius dukart prasiveržė po krepšiu ir kartą pats pelnė taškus, o kitą išvedė į gerą poziciją P.Jankūną (88:90). Deja, M.Teletovičius įmetė beprotišką tritaškį per P.Jankūno rankas, o nesėkmingai puolus, F.San Emeterio padidino „Caja Laboral“ pranašumą iki 95:88, kurį tepavyko sumažinti 1 tašku – 89:95.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: