Šiandien Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) pradeda pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projekto „Misija Sibiras’11” dalyvių atranką.

„Susidomėjimas šiuo projektu auga kasmet. Džiaugiamės, kad „Misija Sibiras” visuomenei padeda pažinti ir suvokti tremties laikotarpį, o jaunajai kartai – pažvelgti į jį naujai ir betarpiškai”, – sako Šarūnas Frolenko, LiJOT Prezidentas.

„Misija Sibiras” – tai susitikimai su vis dar Sibire gyvenančiais lietuviais, tremtinių kapų tvarkymas ir jaunimo galimybė parodyti patriotiškumą. Organizatoriai šiemet rengia dvi projekto ekspedicijas: į Tadžikistano Respubliką (Tadžikiją) ir Rusijos Federaciją, Tomsko sritį.

Norintieji jose dalyvauti nuo šiandien gali pildyti dalyvių anketas, paskelbtas projekto tinklapyje www.misijasibiras.lt. Anketų laukiama iki šių metų gegužės 8 d.

„Šių metų anketos naujovė yra tai, kad prašome ne tik asmeninės motyvacijos, bet ir pasidalinti žiniomis apie tremties laikotarpį. Prie anketos galima prisegti ir dokumentų – nuotraukų, autentiškų liudijimų, kitos informacijos. Taip tikimės surinkti ir unikalių, iki šiol viešai neskelbtų duomenų apie tremties laikotarpį”, – sako Šarūnas Frolenko.

Gegužės mėnesį bus atrinkta 70 kandidatų, kurie bus pakviesti į antrąjį projekto etapą – bandomąjį žygį Lietuvos miškuose. Planuojama, kad bandomasis žygis iš Dzūkijos šiemet persikels į Aukštaitiją. Po žygio bus atrinkta 24 ekspedicijos dalyvių komanda.

Projektas „Misija Sibiras” vykdomas jau 6 metus iš eilės. Iki šiol 8-ių jaunimo ekspedicijų dalyviai sutvarkė apie 70 lietuvių kapinių, susitiko su Sibire iki šiol likusiais gyventi tautiečiais, surengė per 1000 susitikimų-pristatymų vosoje Lietuvoje ir užsienyje.

Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: