(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno valstybinio dramos teatro direktoriaus E.Stanciko seminaru prasidėjo VU Karjeros dienų 2010 renginių savaitė Kauno humanitariniame fakultete (KHF). Tokio pobūdžio renginiai VU KHF vyks pirmą kartą. Jų metų studentų laukia fakulteto absolventų seminarai, ekskursijos į įmones ir kūrybinės dirbtuvės apie kitokį požiūrį į darbą.

Kovo 17 d. vyko Egidijaus Stanciko, Kauno valstybinio dramos teatro direktoriaus, seminaras apie iškalbą, kuri gali tapti vienu svarbiausių ginklų ieškant savojo kelio. „Anokia čia karjera toj televizijoj…”, teigia santūrusis R. Zemkauskas, KHF absolventas, kanalo TV1 kūrybos direktorius, Snobo naktų veidas ir balsas. Tačiau mielai sutinka pasidalinti savo patirtimi su studentais kovo 18 d.. O kovo 23 d. kitas KHF absolventas Marius Važgauskas, vadovaujantis verslo valdymo sistemų diegimo įmonei UAB „Columbus IT Partner”, duos naudingų patarimų tiems, kas svajoja apie nuosavą verslą. Renginių savaitės vinis – kūrybinės dirbtuvės apie netradicinį požiūrį į darbą, vyksiančios kovo 22 d. Jas ves visuomet jaunatviška ir veržli Gabrielė Šidlauskaitė, vadovaujanti ZIP FM radijui bei charizmatiškieji IndigoKids: Zbignew Gecis ir Valdas Račkauskas. G. Šidlauskaitė studentams pasakos, kaip kūrybiškumas padeda tapti „mylimu” ir geidžiamu bei uždirbti pinigų, o IndigoKids mokys, kaip atrasti savo stipriąsias puses ir kaip visa tai paversti sau mėgiama ir pelninga veikla. Į kūrybines dirbtuves studentai gali registruotis iki kovo 18 d. vidurnakčio.

Studentų taip pat laukia ekskursijos į UAB „Coca-Cola HBC Lietuva” Kauno filialą, KHF absolventų įkurtą „Acme” įmonių grupę, Lietuvos banką. Jų metu studentai bus supažindinti su įmonių veikla, jų ypatybėmis, situacija rinkoje, karjeros ir praktikos galimybėmis. VU KD’10 Kaune finišuos kovo 26 d. su paskutiniąja ekskursija į AB „Kauno grūdai”, kurios metu bus aprodytos įmonės patalpos, naujieji gamybos įrengimai bei papasakota apie praktikos ar darbo galimybes.

VU KD’10 renginių Kauno humanitariniame fakultete koordinatorius Algirdas Kviklys teigia besidžiaugiantis, „kad pirmąkart Vilniaus universiteto Karjeros dienų istorijoje renginiai vyks ir Kaune. Mūsų studentai ne visada gali atvykti į pagrindinius renginius sostinėje, todėl norėjosi įdomių užsiėmimų studentams surengti ir Kaune. Visų Karjeros dienų mūsų fakultete metu akcentuosime, kad siekiant profesinio pripažinimo daug lemia žmogaus asmeninės savybės, aktyvumas ir kūrybingumas. Tikimės, kad renginiuose dalyvausiantys studentai įgaus motyvacijos, paspirties didesniems užmojams ir drąsiai toliau ieškos ar išdrįs pradėti siekti profesinio tobulumo.”

VU Karjeros dienas jau trečius metus organizuoja VU Studentų atstovybė (VU SA). 2009 m. vykusios VU KD gavo garbingą „Geriausio metų VU SA renginio” apdovanojimą. VU KD’10 organizacinėje komandoje dirba aktyvūs, iniciatyvūs studentai iš skirtingų VU fakultetų: MIF, EF, KF, GMF, FF, TSPMI, MF, KHF.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: