(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuva siekia tapti aukštųjų technologijų paslaugų moderniu regioniniu centru. Ir tam tikslui pasiekti turi visą reikalingą ir išvystytą infrastruktūrą, – pabrėžė Premjeras Andrius Kubilius savo įžanginėje kalboje, kuria buvo atidarytas JAV-Baltijos aukštųjų technologijų forumas (US-Baltic High Tech Forum).

Įtakingus Amerikos ir Baltijos šalių verslininkus suvedęs forumas prasidėjo ketvirtadienio rytą Vašingtone. Premjeras savo kalboje dėstė argumentus, kodėl Lietuva yra patraukli investuotojams, minėdamas, kad esame ketvirti pasaulyje pagal plačiajuosčio interneto ryšio kokybę ir greitį, esame lyderiai mobiliojo ryšio naudojimo srityje. Jis pasidžiaugė, kad Lietuvai pakako ryžto imtis skausmingų priemonių, įveikiant krizę praėjusiais metais.

“Prancūzai nustatė, kad Lietuvoje yra Europos centras. Nežinau, ar tai tiesa. Bet tikra tiesa, kad Lietuva sėkmingai pritraukia užsienio investicijas į aukštųjų technologijų sektorių. Taigi primenu: investuokite į Europos centrą ir…nepavėluokite!”, – nuotaikingai forumo dalyvius ir svečius agitavo Ministras Pirmininkas.

Premjeras A. Kubilius vieši Amerikoje su penkių dienų darbo vizitu, pagrindinis vizito tikslas – investicijų į Lietuvos aukštųjų technologijų sektorių paieška.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: