(c) stock.xchng archyvo nuotr.
Kauno miesto savivaldybėje lankėsi kompanijos „Peek Traffic BV” vadovas Baltijos šalims Mike Kawczynski, kuris pristatė koordinuoto eismo valdymo sprendimą Kauno miestui.
„Peek Traffic” kuria, integruoja ir prižiūri eismo valdymo sistemas miestuose, užmiestyje ir greitkeliuose. Kompanijos būstinė yra Amersfoorto mieste Nyderlanduose, o padaliniai yra įsikūrę Švedijoje, Suomijoje, Didžiojoje Britanijoje, Kroatijoje ir Lenkijoje.
Nuo 2000 metų „Peek Traffic” eksportuoja šviesoforinę valdymo įrangą didiesiems Lietuvos miestams: 26 jų sistemos valdomos sankryžos įrengtos Vilniuje, 3 – Kaune, 4 – Klaipėdoje, 20 – Šiauliuose, 10 – Panevėžyje. Nuo 2009 metų gruodžio „Peek Traffic” atidarė savo padalinį Baltijos šalims Vilniuje. „Peek Traffic” yra buvęs „Philips” eismo padalinys.
„Peek Traffic BV” vadovas Baltijos šalims Mike Kawczynski savivaldybės atstovams pristatė modernios eismo valdymo sistemos teikiamą nuadą viešojo transporto operatoriams, viešojo transporto naudotojams, aplinkai, sunkiasvorių ir lengvųjų transporto priemonių naudotojams.
Pranešėjas pasakojo, kad visa jų pristatoma sistema yra sertifikuota pagal Europos Sąjungos nustatytas normas. Kalbant apie eismo valdymo sistemų diegimą ir konkurenciją, jis pabrėžė, kad konkurencija egzistuoja tol, kol sistemos diegimas nepateikiamas vienam tiekėjui. M. Kawczynski Kaunui siūlo pirmiausia išnagrinėti ar būtina įrenginėti sistemą visame mieste ir turėti dviejų gamintojų sistemas vienu metu.
Pristatymo metu taip pat buvo kalbama ir apie viešojo transporto prioritetų sistemą.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: