BasketNews.lt V.Mikaičio nuotr.

Panevėžio prokurorai nusprendė kreiptis į teismą su prašymu nušalinti nuo pareigų korupcijos byloje įtariamą Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną.

Teismui nusprendus jį išleisti į laisvę ir panaikinti suėmimą, prokurorai ketina kreiptis į teismą, kad jam būtų paskirtas namų areštas, BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė paleisti į laisvę M.Balčiūną, kurį žemesnės instancijos teismas buvo nusprendęs suimti 20 dienų, pranešė advokatas.

“Šiuo metu jis yra Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos patalpose, sutvarkius dokumentus, jis bus paleistas”, – BNS sakė M.Balčiūno advokatas Gintaras Černiauskas.

Nutartis panaikinti suėmimą yra galutinė ir neskundžiama.

M.Balčiūnui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Drauge su M.Balčiūnu sulaikyti Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio “Romantic” savininkė Dalia Kuklierienė suimti mėnesiui.

Panevėžio prokurorai kartu su STT pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimopiktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio “Romantic” rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės “Via Unica” viešbutį “Romantic”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: