Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimas dar šioje sesijoje turi apsispręsti dėl pensijų reformos, sako į verslo susitikimą Kinijoje išvykusį premjerą Andrių Kubilių pavaduojanti krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

“Kalbame ne apie artimiausių keturių ar šešių mėnesių, ne artimiausių ketverių metų problemų sprendimą, o artimiausių 40 ar 60 metų perspektyvą – kaip atrodys visa pensijų sistema. Šiuos klausimus būtina pagaliau išspręsti”, – pirmadienį Seimui pristatydama Vyriausybė pateiktus įstatymų projektus sakė R.Juknevičienė.

Ji paragino parlamentarus nedelsti ir imtis pensijų sistemos reformos koncepcijos, kuri nustatytų tobulinimo ir pertvarkos kryptis, svarstymo.

R.Juknevičienės teigimu, taip pat reikalingi svarstymai, kaip tam tikrų profesijų asmenims numatytas papildomas socialines garantijasįtraukti į bendrą pensijų sistemą.

Pasak jos, “norėtusi tikėti pažangos” svarstant Darbo kodekso pakeitimus, susijusius su darbo santykių lankstumu, skatinančius naujų darbo vietų kūrimą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas parlamentarus informavo, kad įstatymų pataisos dėl krizės sumažintų pensijų kompensavimo, yra parengtos ir atiduotos Vyriausybei.

“Tai siejasi su biudžeto projektais. Tiek 2013- ųjų, tiek su trijų metų prognozėmis. Kompensavimo projektas yra parengtas, Vyriausybei pateiktas. Projektuojant kitų metų biudžetą pensijų kompensavimo projektas bus teikiamas su biudžetu”, – sakė ministras.

Pasak R.Juknevičienės, Vyriausybė tikisi, kad tvirtinant kitų metų valstybės biudžetą bus laikomasi pavasarį Seimo ratifikuotos Europos Sąjungos fiskalinės drausmės nuostatų ir bus siekiama, kad Lietuvos deficitas nuosekliai mažėtų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: