Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jei partijos “Tvarkos ir teisingumo” taryba savaitgalį pritars susijungimui su Darbo partija, bandantiems stabdyti šį procesą partiečiams teks pasitraukti, pareiškė “tvarkiečių” lyderis Rolandas Paksas.

“Mano ketinimas yra pasiūlyti partijai jungtis. Jeigu taryba pritars, o atsiras žmonių, kurie norėtų tai stabdyti, aš juos bandysiu įtikinti, bet, jei neįtikinsiu, jiems teks pasitraukti. Kita vertus, jei taryba nutars neiti šiuo keliu, tai reiškia, kad mes visi nusprendėme neiti ir darbuojamės toliau, ieškome kitų variantų”, – interviu savaitraščiui “15min” sakė R.Paksas.

“Tvarkiečių” gretose jau skambėjo kritika jungimuisi su Darbo partija.

Partijos Raseinių skyriaus vadovas parlamentaras Remigijus Ačas trečiadienį pareiškė, kad Darbo bei “Tvarkos ir teisingumo” partijų jungtuvės iš reikalo, vienpusiški šias partijas valdančių asmenų sprendimai ir 26 tūkst. įkaitais tapusių abiejų partijų narių verčia susimąstyti apie esamą padėtį Anot jo, partijos pirmininkas R.Paksas priėjo liepto galą.

Savaitgalį “tvarkiečių” ir “darbiečių” tarybos spręs partijų jungimosi klausimą.

Teisiamas Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas ir R.Paksas sako tikintys, kad susijungusios jų vadovaujamos politinės partijos taptų stipriausia centro politine jėga Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: