Rastas būdas, kaip atnaujinti įstrigusią
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Prieš beveik trejus metus prasidėjusi, tačiau pastaruoju metu įstrigusi „Girtučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcija netrukus turėtų pajudėti iš mirties taško.

Kauno miesto savivaldybė projektą vykdančias bendroves „Kamesta“ ir „Sienojus“ įpareigojo iki šio penktadienio pateikti reikalingus dokumentus ir darbų grafiką. Jei verslininkai įvykdys šiuos reikalavimus, sutartis bus pratęsta ir rekonstrukcijos darbai galės vykti toliau.

Įpusėjus „Girtučio“ rūmų rekonstrukcijai, dėl ne nuo miesto savivaldybės priklaususių priežasčių statybos darbai sustojo. Susiklosčius tokiai situacijai, iškilo grėsmė prarasti paskirtas Valstybės investicijų programos ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas.

Rangovams nevykdant savo įsipareigojimų, savivaldybė įgijo teisę vienašališkai nutraukti statybos darbų sutartį. Tačiau atsižvelgiant į tai, jog „Girtučio“ plaukimo baseinas yra pripažintas nacionalinės svarbos sporto objektu, miesto vadovai nutarė projektą vykdančiam dviejų bendrovių konsorciumui suteikti paskutinę galimybę įvykdyti savo įsipareigojimus.

Trečiadienį vykusio pasitarimo metu buvo sutarta, jog iki šio penktadienio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui turi būti pateikta pakoreguota bendrovių „Kamesta“ ir „Sienojus“ jungtinės veiklos sutartis, nauja sutarties vykdymo garantija, siekianti 1,92 mln. Lt, ir detalus darbų atlikimo grafikas, numatantis, jog rekonstrukcija privalo būti baigta iki 2012 m. lapkričio. Pristačius šiuos dokumentus, darbų atlikimo sutartis bus atnaujinta.

„Laikas nelaukia, turim eiti link susitarimo. Nereikia sukiotis atgal, kas buvo padaryta blogai. Turime dirbti bendromis jėgomis“, – trečiadienį, lapkričio 16 d., vykusio pasitarimo metu teigė Kauno mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

„Mes labai laukiame rekonstrukcijos darbų pabaigos, nes tarptautinius standartus atitinkantis, 50 m ilgio baseinas yra labai reikalingas ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos plaukikams“, – tvirtino Lietuvos plaukimo federacijos prezidentė Ilona Judita Zuozienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: