Raudondvariečius per Kalėdas aplankė Mažasis Princas
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Antrąją Kalėdų dieną raudondvariečiai skubėjo į kultūros centrą, kur jų laukė susitikimas su Mažuoju Princu.

Režisierė Lina Žekonienė pagal A. de Sant-Exupery filosofinę pasaką sukūrė nuostabų spektaklį, kuriame dalyvavo visi vaikų ir jaunimo kultūros centro kolektyvai. Jaunimo dramos studijos „Išgelbėti“ aktoriai pasakojo Mažojo Princo istoriją, dalijosi jo išmintimi apie ištikimybę, draugystę, amžinybę.

Tarp mizanscenų pasirodydavo jaunieji atlikėjai, kurių kultūros centre labai daug. Patys mažiausi dailės studijos dailininkai (vad. R. Skučienė) scenoje ant molbertų tapė Mažojo Princo simbolį – rožę. Dainos teatro dainininkai (vad. I. Papečkytė) su žibintais rankose ieškojo kalėdinės pasakos. Jiems padėjo jaunimo kamerinis choras „Adagio“ (vad. A. Bagočienė). Labai gausus buvo šokėjų būrys.

Net trys šiuolaikinių šokių kolektyvo „Aukštyn“ (vad. J. Zizienė) grupės kūrė gerą nuotaiką. Kalėdines dainas atliko jaunieji bardai (vad. A. Svidinskas). Teatralizuotą koncertą linksmai užbaigė tautinio šokio kolektyvo „Vėjo malūnėlis“ (vad. J. Zizienė) jaunuolių ir jaunučių grupės.

Kaip ir kiekvienais metais buvo paskelbti ir apdovanoti labiausiai šiemet Raudondvario kultūros labui pasidarbavę žmonės. Tradicinę Raudondvario meškutę (autorė keramikė L. Paulauskienė) kultūros centro direktorė V. Visockienė ir kultūros tarybos pirmininkė G. Urbonienė įteikė Viktorui Trofimišinui. Jo žurnalistiniai straipsniai apie žymius raudondvariečius publikuojami įvairiuose spaudos leidiniuose, be to, V. Trofimišinas yra aktyvus kultūros centro choro „Svajonė“ narys.

Tradiciniu gerumo angelu buvo apdovanotas ir jaunimo atstovas – ilgametis šokių kolektyvo „Vėjo malūnėlis“ šokėjas Julius Janušauskas. Jis ne tik geras šokėjas, bet ir aktyvus įvairių jaunimo renginių organizatorius.

Šiais metais Raudondvario parapija ir „Carito“ organizacija organizavo konkursą „Piešiame Kalėdas“, kuriame galėjo dalyvauti kiekvienas raudondvarietis. Kalėdinio koncerto metu buvo paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai, o piešiniais iki Trijų Karalių galima bus pasigrožėti Raudondvario bažnyčioje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: