Raudondvaryje minės M. K. Čiurlionio mirties metines
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

2011 metai ypatingi – minimos M. K. Čiurlionio 100 mirties metines. M. K. Čiurlionis (1875 m. rugsėjo 22 d. – 1911 m. balandžio 10 d.) – kompozitorius, dailininkas, chorvedys, kultūros veikėjas.

Tai simbolistas, pirmasis iš lietuvių savo kūryboje atskleidęs abstrakčiojo meno savitumą, skyręs savo gyvenimą amžino gėrio ir grožio paieškoms, dailei ir muzikai.

Būdamas menininkas ir visuomenės veikėjas, kompozitorius skleidė savitą filosofinį ir humanistinį požiūrį į gyvenimą bei vertybes. M. K. Čiurlionis dažnai krimtosi, kad negali savęs visiškai išreikšti.

Taigi rugsėjo 28 dieną (trečiadienį), 18 val., Raudondvario kultūros centre organizuojamo renginio „M. K. Čiurlionis tavo krašte“ tikslas – atkurti ryšį su M. K. Čiurlionio kūryba, jo jausmais, mintimis, idėjomis.

Programos metu fortepijonu gros Viktoras Paukštelis ir Dovydas Kiauka, altu – Martynas Vytas. Renginio metu numatoma kaupiamoji M. K. Čiurlionio paveikslų-reprodukcijų ekspozicija. Tikslas – besidominčius supažindinti su M. K. Čiurlionio simbolizmo apraiškomis, idėjomis dailės kūriniuose.

M. K. Čiurlionio laiškų ištraukas, kurios atvers menininko vidinius rūpesčius ir patirtis, skaitys aktorė Irma Bogdonavičiūtė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: