(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Gegužės 28 d. (šeštadienį) Raudonės pilyje vyksiančiame festivalyje „Panemunių žiedai“ kiekvienas šventės dalyvis turės nepakartojamą galimybę pasijusti tikru pilies ir dvaro šeimininku. „Ugnies valdovai“ visus atvykėlius pasitiks kaip tikrus renesanso laikmečio ponus, padovanos užburiantį ugnies pasirodymą ir privers prabilti pilies sienas apie skambią šio statinio praeitį. Svaiginantys merginų šokiai su ugnimi kaitins pilies ponų kraują, o drąsūs fakyrų triukai degančiais įrankiais privers aiktelėti ne vieną dvaro damą.

Nors ir dalyvavę daugelyje renginių, „Ugnies valdovų“ fakyrai su nekantrumu laukia pasirodymo festivalyje „Panemunių žiedai“. „Tai bus neeilinis reginys, nes kiekvienu šokiu papasakosime ypatingas dvaro žmonių istorijas, o degantys įrankiai, tarsi įgavę gyvybės, ugniniais liežuviais laižys raudonas pilies sienas,“ – mintimis dalijasi „Ugnies valdovai“.

Į jubiliejinę 10-ąją pilies šventę atvykusius svečius pasitiks fakyrai su rankose besiblaškančia ugnimi. Festivalio metu „Ugnies valdovų“ komanda net keletą kartų demonstruos vis sudėtingesnius, dėmesį prikaustančius ugnies šou, kiekvieną kartą pasirodymui naudodami skirtingus įrankius.

Renginio svečiai turės galimybę ne tik pasigrožėti kvapą gniaužiančiu ugnies šou, bet ir patys išbandyti savo jėgas ir suvaldyti ugnį. „Ugnies valdovai“ visus norinčius pakvies į nemokamą užsiėmimą, kurio metu supažindins su fakyrų darbu ir mokins žongliruoti lazdomis bei kitais fakyrų įrankiais. „Žongliravimas degančiais įrankiais neabejotinai siejasi su naujais pojūčiais, rizika ir iššūkiais. Manau, kad daugeliui ši pamoka leis pasijusti tikrais fakyrais,“ – teigia fakyrų studijos vadovas Saulius Venclauskas.

„Ugnies valdovai“ – tai profesionalių fakyrų komanda, suvienijanti judesį, šokį, muziką bei ugnį ir paverčianti tai nepakartojamu reginiu. Fakyrų studijos „Ugnies valdovai“ organizuojamos žongliravimo ugnimi pamokos vaikams ir jaunimui vyksta Kaune, o ugnies šou ir ugnies spektakliai – visoje Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: