(c) "Tiketa" archyvo nuotr.

Pirmadienį, kovo 14 d. prasidėjusi išankstinė prekyba bilietais į 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą buvo rekordinė savo aktyvumu. Krepšinio aistruoliai pirmiausia iššlavė bilietus į numatomas Lietuvos krepšinio rinktinės antrojo etapo rungtynes Vilniuje ir Europos čempionato finalą. Per 6 valandas nuo prekybos pradžios parduoti visi bilietai ir į Lietuvos rinktinės A grupės rungtynes Panevėžyje. Sparčiai mažėja bilietų ir į ketvirtfinalio bei pusfinalio rungtynes.

Išankstinėje bilietų prekyboje galėjo dalyvauti tik „EuroBasket 2011 Fan Club“ nariais tapę asmenys. Į klausimus apie „EuroBasket 2011 Fan Club“ atsakė bendrovės „Tiketa“ vadovas Andrius Žiauberis.

Kieno iniciatyva buvo sukurtas „EuroBasket 2011 Fan Club“ klubas?

Krepšinio gerbėjų klubas „EuroBasket 2011 Fan Club“ yra bendra 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato, kuris vyks Lietuvoje, organizacinio komiteto, FIBA Europe ir bendrovės „Tiketa“ projektas.

Kokios yra narystės šiame klube sąlygos?

„EuroBasket 2011 Fan Club“ nariu gali tapti bet kuris krepšinio aistruolis, nepriklausomai nuo šalies, kurioje gyvena. Sumokėjęs 10 Lt nario mokestį klubo narys gali dalyvauti išankstinėje bilietų prekyboje į 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes. Klubo nariams taip pat bus pasiūlyta įvairių kitų galimybių išskirtinėmis sąlygomis įsigyti bilietų į įvairius krepšinio renginius.

Narystė „EuroBasket 2011 Fan Club“ klube negarantuoja, kad žmogus tapęs klubo nariu nusipirks bilietus į vienas ar kitas konkrečias varžybas. Klubo narių yra daugiau, nei, pavyzdžiui, vietų Panevėžio „Cido“ arenoje. Be to, kiekvienas asmuo gali nusipirkti iki 4 bilietų į vienas Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes. Bilietų paklausa yra didesnė nei pasiūla, todėl bilietus į konkrečias rungtynes įsigyti galėjo tie, kas buvo pirmieji.

Dalis krepšinio aistruolių tapę klubo nariais bilietų į Europos krepšinio čempionatą negavo…

Dalis žiūrovų, dalyvavusių išankstinėje bilietų prekyboje, negavo bilietų į vienas ar kitas konkrečias rungtynes, nes paklausa buvo kur kas didesnė nei pasiūla. Pirmiausia buvo išpirkti bilietai į antrojo etapo varžybas Vilniuje, kuriose, prognozuojama, žais Lietuvos rinktinė. Apie 16.00 val. baigėsi bilietai ir į Lietuvos rinktinės A pogrupio varžybas Panevėžyje, išpirkti bilietai į Europos krepšinio čempionato finalo rungtynes. Tačiau „EuroBasket 2011 Fan Club“ nariai dar gali įsigyti bilietus į ketvirtfinalių, pusfinalių rungtynes, taip pat visas pogrupių rungtynes, išskyrus tas, kuriose žais Lietuvos rinktinė.

Noriu pabrėžti, kad „EuroBasket 2011 Fan Club“ yra skirtas viso pasaulio krepšinio gerbėjams, o ne tik Lietuvos rinktinės aistruoliams. Klubo nariais tapo žmonės iš 29 pasaulio valstybių – jie perka bilietus į savo palaikomų komandų varžybas.

Kam skiriama 10 Lt nario mokestis, kurį sumoka „EuroBasket 2011 Fan Club“ nariai?

Šios lėšos atitenka Lietuvos krepšinio federacijai. Dalis jų skiriama klubo veiklos administravimui, kurį vykdo „Tiketa“. Taip pat reikia nepamiršti, kad beveik 2 litai iš šios sumos kaip pridėtinės vertės mokestis atitenka valstybės biudžetui.

Kodėl nebuvo nutraukta registracija į „EuroBasket 2011 Fan Club“, jei jo narių skaičius viršijo kai kurių arenų galimybes?

Nutraukti registracijos negalėjome, nes taip būtų sudarę nelygias galimybes krepšinio gerbėjams dalyvauti išankstiniame bilietų pardavime. Be to, niekas negalėjo tiksliai žinoti, į kurias rungtynes ir kiek bilietų nori pirkti klubo nariai. „EuroBasket 2011 Fan Club“ yra sukurtas ne tik Lietuvos rinktinės gerbėjams, todėl registracijos nutraukimas pažeistų kitų šalių aistruolių teises.

Kas bus pasiūlyta „EuroBasket 2011 Fan Club“ nariams be bilietų į Europos krepšinio čempionatą?

Pirmiausia, fanų klubo nariai iki kovo 17 dienos dar gali pirkti bilietus išankstinės prekybos į Europos čempionatą metu. Į Lietuvą pirmą kartą atvažiuoja didžiausios pasaulio krepšinio žvaigždės kaip Dirck Novicki, Tony Parker ar Andrei Kirilenko. Manau, kad pamatyti juos „gyvai“ yra unikali galimybė, kuria krepšinio gerbėjai tikrai pasinaudos.

Be to, fanų klubo nariams kartu su Krepšinio federacija planuojame pasiūlyti išskirtinėmis sąlygomis pirmiesiems įsigyti bilietus į draugiškas Lietuvos vyrų krepšinio rungtynes, kurios bus žaidžiamos prieš čempionatą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: