Siekdama būti socialiai atsakinga kompanija, „Renault“ paskelbė atnaujinusi įsipareigojimą įdarbinti žmones su negalia. 2008 m. pabaigoje 7,66 proc. „Renault“ darbuotojų sudarė turintieji negalią žmonės – beveik tris kartus daugiau, lyginant su bendru privačių kompanijų Prancūzijoje vidurkiu. „Renault“ taip pat yra vienintelis Europos automobilių gamintojas, įsipareigojęs gaminti žmonėms su negalia pritaikytus automobilius bei tiekti specializuotas paslaugas Europoje.

Prancūzijoje „Renault“ parduoda apie 2500 neįgaliesiems pritaikytų automobilių per metus, užimdama 60 proc. šios rinkos.  Neįgaliųjų poreikiams pritaikytus automobilius Renault“ dukterinė bendrovė „Renault Tech“ surenka Heudebouville gamykloje Normandijoje.

1995 m. pirmą kartą pasirašiusi sutartį dėl žmonių su negalia įdarbinimo bei neįgaliesiems pritaikytų automobilių gamybos, kompanija „Renault“ gamina plačią specialių neįgaliesiems pritaikytų automobilių gamą – „Kangoo“, „Logan MCV“, „Trafic“, „Master“. Geriausiai perkamas yra neįgaliųjų poreikiams pritaikytas „Kangoo. Šis modelis yra vienintelis iš visų prekės ženklų automobilių, kurio atitikimas specialiems neįgaliųjų poreikiams yra patvirtintas visoje ES.

Paslaugų sferoje „Renault“ teikia neįgaliųjų poreikiams pritaikytų automobilių nuomos paslaugas tiek individualiems klientams, tiek organizacijoms, užimdama 45 proc. šių paslaugų rinkos Prancūzijoje. „Renault Tech“ užtikrina kokybišką žmonių su negalia mobilumą, atsižvelgdama į individualius klientų poreikius ir siūlydama specialiai jiems pritaikytus sprendimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: