(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Tęsdama tradiciją Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija šiemet jau ketvirtus metus iš eilės organizuoja visuotinę teisinių žinių įvertinimo akciją – Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminą, skirtą visiems Lietuvos Respublikos piliečiams ir gyventojams.

Konstitucijos egzamino globėja – Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šiemet minėtą renginį vykdys įvykių rinkodaros kompanija UAB „Publicum Events” kartu su partneriais.

Dalyvauti Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos Konstitucijos egzamine galės ir didelis, ir mažas. Piliečiai savo žinias apie svarbiausią valstybės dokumentą galės pasitikrinti 59-iose Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse. Savivaldybių paskirtose salėse testą atlikti galės ne tik piliečiai, bet ir teisinį išsilavinimą turintys asmenys arba teisę studijuojantys studentai. Egzamino testą sudarys 30 klausimų. Visi teisingai atsakę daugiau kaip į 25 klausimus, pateks į antrąjį etapą.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas vyks 2 etapais: š. m. spalio 1 d. ir spalio 15 d. Apdovanojimo ceremonija vyks Lietuvos Respublikos Prezidentūroje, preliminari data – lapkričio 3 d.

Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamino pirmasis etapas vyks š. m. spalio 1 dieną (penktadienį) 12 val. (Laisvės al. 96, Kaunas).

Visus norinčius dalyvauti gyventojus ir teisinį išsilavinimą turinčius/ teisę studijuojančius asmenis prašome registruotis el. paštu: egle.jaudegiene@kaunas.lt.

Kilus klausimams skambinkite tel.: 42 56 25

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: