Ringaudų pradinėje mokykloje vyko konkursas
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Lapkričio 10 d. Kauno rajono Ringaudų pradinėje mokykloje vyko tarptautinio vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ pirmasis (savivaldybės) etapas.

Jame dalyvavo dviejų amžiaus grupių – priešmokyklinio amžiaus vaikų ir pradinių klasių mokinių komandos. Konkursą, kuriuo siekiama propaguoti ugdymo įstaigų bendruomenėse sveiką gyvenseną kaip kasdienį gyvenimo būdą, ugdyti vaikų ir mokinių atsakomybę, skatinti juos saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, organizavo Kauno rajono švietimo centras ir Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Renginį pradėjo mažiausiųjų – priešmokyklinio amžiaus vaikų komandos (Garliavos lopšelio-darželio „Eglutė“, Karmėlavos lopšelio-darželio „Žilvitis“, Noreikiškių lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“, Raudondvario lopšelio-darželio „Riešutėlis“ bei Lapių vaikų darželio auklėtiniai kartu su savo mokytojais ir sveikatos priežiūros specialistais).

Vaikams teko atlikti įvairaus pobūdžio užduotis: judėjimo, prevencinės veiklos, praktines sveikos gyvensenos bei žmogaus saugos klausimais. Jas rengė, pateikė ir vertino Ringaudų pradinės mokyklos mokytoja Sigita Špiliauskienė, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos mokytoja Zita Dagilienė, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos mokytoja Jurgita Kontrimienė, Garliavos lopšelio-darželio „Eglutė“ direktorės pavaduotoja ugdymui Danutė Jankauskienė, Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos socialinė pedagogė Donata Vaitelytė-Gobikienė, Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos Rita Klimavičiūtė ir Rasa Rastauskienė.

Konkurse dalyvavo ir užduotis atliko ir ugdymo įstaigoje dirbantys pedagogai bei sveikatos priežiūros specialistai. Pirmąją vietą ir teisę dalyvauti antrajame konkurso etape Kauno zonoje iškovojo Noreikiškių lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“ komanda, vadovaujama mokytojų Editos Šlapikienės ir Gintaro Gaidelionio. Antrąją vietą laimėjo Raudondvario lopšelio-darželio „Riešutėlis“, trečiąją –Karmėlavos lopšelio-darželio „Žilvitis“ komanda.

Po pertraukos konkurse varžėsi aštuonios pradinių klasių mokinių komandos iš Babtų, Linksmakalnio, Raudondvario A. ir A. Kriauzų mokyklų-darželių, Šlienavos ir Saulėtekio Antano Mackevičiaus pagrindinių, Garliavos Jonučių, Čekiškės Prano Dovydaičio ir Neveronių vidurinių mokyklų.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmąją vietą, kartu ir kelialapį į antrąjį konkurso etapą Kauno zonoje laimėjo Šlienavos pagrindinės mokyklos mokinių komanda (mokytoja Inga Saldukienė). Antrosios vietos laimėtoja – Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos, trečiosios – Babtų mokyklos darželio mokinių komanda.

Konkurso pabaigoje dalyviai buvo apdovanoti Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro dovanėlėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: