(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė tęsia tradicijas ir jau 21-ąjį kartą gruodžio 26 dieną Kauno rotušėje organizuoja Kalėdinį labdaros vakarą. Šiais metais surinktos lėšos bus skiriamos vaikams ir jaunimui, turintiems negalią iš vaikystės.

Gruodžio 21 dieną surengtoje spaudos konferencijoje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas padėkojo visiems geros valios žmonėms, kurie aukoja kilniam tikslui.

„Su kiekviena diena artėja tradicinis kalėdinis labdaros vakaras. Džiugu, kad šis padėkos vakaras turi tokias gražias tradicijas ir šiemet bus surengtas jau 21-ąjį kartą. Aukojantys kilniam tikslui parodo savo širdies gerumą. Jau dabar matome, kad šiais metais aukotojai taip pat geranoriški ir dosnūs“, – sakė miesto meras.

Administracijos direktorė Edita Gudišauskienė informavo, jog šiuo metu jau yra surinkta 42 tūkst. litų.
„Maloniai nustebino verslininkų geranoriškumas – daugelis bendrovių, kuriose apsilankė savivaldybės atstovai prašydami paramos, buvo nusiteikę padėti. Tikimės, kad pavyks surinkti apie 100 tūkst. litų. Už surinktas lėšas bus perkami brangūs prietaisai, atliekamos operacijos“, – apie renkamas lėšas kalbėjo E. Gudišauskienė.
Pasak jos, yra įmonių, kurios jau daug metų remia savivaldybės organizuojamus labdaros vakarus. „Bendrovės „Energijos sistemų servisas“, „Helisota“, „TEO“ svariai prisideda prie akcijos. Tačiau mums svarbus kiekvienas aukotojas, nesvarbu, kiek jis gali skirti lėšų labdarai“, – sakė administracijos direktorė.
Tradiciškai labdaros vakaro metu vyks aukcionas, kurio globėja – miesto mero žmona Jurgita Kupčinskienė. „Susirinkusiems vakaro metu aukciono būdu bus pasiūlyta įsigyti 15 įvairių keramikos, tekstilės, stiklo, fotografijos, juvelyriškos, floristikos kūrinių. Visus juos renginiui nemokamai dovanojo patys autoriai. Surinktos lėšos bus pervestos į labdaros sąskaitą“, – aukcioną pristatė J. Kupčinskienė.

Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius pristatė labdaros vakaro  meninę programą. „Rotušėje susirinkę svečiai galės mėgautis muzika, šokiais ir puikia nuotaika. Šių metų vakaro akcentas – viduramžiai ir kitais metais vyksiančios Hanza dienos. Bus šokami viduramžių šokiai, demonstruojami tų laikų rūbai, po sales vaikščios riteriai. Vakaro svečiams dainuos operos solistas Edgaras Montvidas, kurio kelias į didžiąją sceną prasidėjo būtent Kaune. E. Montvidas, Kalėdas sutiksiantis pas tėvus Kaune, dovanoja savo pasirodymą, honorarą skirdamas labdarai“, – vakaro ypatumus vardino E. Balasevičius.

Šiemet prie labdaros vakaro prisijungė ir moterų klubas „Ad Astra“. Jo vadovė Inga Budrienė pažymėjo, kad klubas renka lėšas neišnešiotų naujagimių lovelėms įsigyti. „Kasmet daugėja neišnešiotų dvynukų ir trynukų. Jiems būtina, kad visi gulėtų vienoje šildomoje lovelėje, nes dabar turime loveles, kurios skirtos tik vienam naujagimiui“, – paaiškino Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Neonatologijos klinikos vadovė Eglė Morkūnienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: