Rotušės aikštėje - L. Mikalausko ir Bass Arco koncertas

Liepos 28 dieną, ketvirtadienį, 20 val., Senosios Kauno rotušės gimtadienio proga koncertuos dainininkas Liudas Mikalauskas ir neįprasta styginių grupė „Bass Arco“. Tikro garso koncertas įvyks gryname ore prie senosios Rotušės, o lietaus atveju – Rotušėje.

Koncerto organizatoriai ir rėmėjai – Rotušės aikštės draugija ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius.

Styginių kvartetas „BASS ARCO“ – vienintelis tokios sudėties kvartetas Lietuvoje: trys violončelės ir kontrabosas. Pavadinimas kilo iš grojimo būdo „arco“, t. y. „grojimas stryku per stygas“. Kvartetas 2011 metais įkurtas violončelininko Giedriaus Daunoravičiaus iniciatyva.

Kolektyvą sudaro: Domas Jakštas (violončelė), Giedrius Daunoravičius (violončelė), Tomas Šatas (violončelė) ir Dainius Rudvalis (kontrabosas).
Visi kvarteto atlikėjai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventai, tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai, groja Lietuvos orkestruose ir ansambliuose bei dirba pedagoginį darbą.

„BASS ARCO“ atlieka įvairių epochų kūrinius – nuo baroko iki šiuolaikinės bei džiazo ir populiariosios muzikos bei sėkmingai muzikuoja su dainininku Liudu Mikalausku (bosas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: