kaunas.lt archyvo nuotr,

Į Lietuvą atslinkus žiemiškiems orams Rotušės aikštėje pradėti čiuožyklos įrengimo darbai. Šiuo metu darbininkai lieja ledo sluoksnius, o esant palankioms oro sąlygoms čiuožykla turėtų pradėti veikti jau šios savaitės pabaigoje.

Įrengtoje beveik 300 kv. m. ploto čiuožykloje vienu metu tilps iki 70-80 žmonių. Turintiems savas pačiūžas 45 minučių seansas kainuos tik 3 litus, kartu su pačiūžų nuoma vienas seansas kainuos 5 litus. Globos įstaigų auklėtiniams, taip pat socialiai remtiniems vaikams dalyvaujant pedagogams darbo dienomis iki 15 val. čiuožinėjimas bus nemokamas, tačiau būtina iš anksto suderinti apsilankymo laiką su čiuožyklos atstovais.

„Čiuožyklą planavome atidaryti dar gruodžio mėnesį, tačiau neįprastai šilta žiema mums neleido to padaryti. Panašu, kad po truputį įsivyrauja šaltesni orai, tad tikiuosi, kad jau šios savaitės pabaigoje kauniečiai galės džiaugtis čiuožykla po atviru dangumi”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Čiuožyklos dugnas suręstas iš 30 centimetrų skersmens medinių lentų, ant kurių išklota speciali plėvelė, ant kurios šiuo metu pilamas vanduo ir formuojamas ledas. Čiuožykla Rotušės aikštėje veiks darbo dienomis nuo 12 iki 21 val., ir savaitgaliais nuo 10 val. iki 21 val.

kaunas.lt archyvo nuotr,

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: