Rudenį - didesnė gyvenamųjų namų pasiūla
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pavasaris ir vasara – aktyvus metas individualių namų nekilnojamojo turto sektoriuje. Ne išimtis ir šie metai.

Registrų centro duomenimis, per pastaruosius penkerius metus kovo – liepos mėnesiais yra sudaroma apie 22% daugiau individualių namų sandorių, nei likusiais metų mėnesiais.

„Pavasarį ir vasarą kasmet jaučiamas didesnis gyventojų susidomėjimas gyvenamųjų namų bei sklypų, tinkančių jiems statyti rinka. Viena pagrindinių priežasčių yra ta, kad šiltuoju metų laiku žmogus gali savo akimis pamatyti visą namo visumą, visapusiškai įvertinti aplinką, gerbuvį, ko negalėtu padaryti žiemą ar rudenį“, – teigia Donatas Kojala, individualių gyvenamųjų namų prekyba užsiimančios įmonės „Akorus Real Estate“ pardavimų vadovas.

Portalo Aruodas.lt atlikti vartotojų tyrimai rodo, kad apie penktadalis būsto ieškančių žmonių nori gyventi nuosavame name. Daugiau nei pusei norinčiųjų gyventi name tiktų abu variantai – ir pirkti jau pastatytą namą, ir statytis pačiam.

Donato Kojalos teigimu, per pastaruosius tris metus gyvenamųjų namų statybos sektorius buvo gerokai susitraukęs, rinkoje sumažėjo naujų ir patrauklių namų pasiūla. Atsigaunant paklausai išsirinkti norimą namą tapo sudėtingiau.

„Namo pirkimas ir taip yra kiek subtilesnis procesas nei pavyzdžiui buto, čia pirkėjai vertina daugiau ir įvairesnių faktorių, todėl susirasti tinkamą namą nėra tokia lengva užduotis. Kita vertus, šiais metais vėl jaučiame individualių namų projektų vystytojų suaktyvėjimą, todėl rudenį namų pasirinkimas turėtų išaugti“, – teigia D. Kojala.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: