(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Visiems, kurie nori akis paganyti po amatininkų ir tautodailininkų darbus, virstelėti pingines naminės duonos kepalui ar lašinio bryzui įsigyti, gurkštelėti šviežio šiųmetinio apynių derliaus alaus, pravartu priminti apie artėjančią smagią šventę Kaune – Rudens gėrybių ir amatų mugę Laivės alėjoje.

Rugsėjo 11-12 dienomis rengiama šventė dalyvius ir lankytojus džiugins keliolikos ansamblių dainomis, tautinių drabužių paroda, išskirtiniais kulinarinio ir kultūrinio paveldo gaminiais. Taip šį trečiadieni Žemės ūkio rūmuose vykusioje spaudos konferencijoje renginį pristatė Lietuvos žemės savininkų sąjungos, Žaliakalnio bendruomenės centro „Žaliasis ąžuolynas“ ir Kauno miesto savivaldybės atstovai. Renginys inicijuotas Žemės ūkio ministerijos, iš dalies finansuojamas iš Lietuvos kaimo tinklo lėšų. Tarp šventės globėjų – ir žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

„Rudens gėrybių ir amatų mugė – ne pelno siekiantis renginys. Tai šeimų šventė, kuri išsirutuliojo iš tradicinės populiariosios pavasarinės Kazimiero mugės Kaune“, – pristatydama rudeninę mugę sakė Lietuvos žemės savininkų sąjungos (LŽSS) Tarybos pirmininkė Antanina Venskūnienė. Pasak jos, tai pati geriausia vieta įsitikinti, kad smulkieji amatai šalyje atsigauna, o gražios idėjos rengti šeimos šventes miestelėnams – pasiteisina. Dalyvių ir lankytojų tokiuose renginiuose būna apstu.

„Šiandien rudens gėrybių ir amatų mugei skirtame plote – Laivės alėjoje, bemaž pusė vietų jau rezervuota. Planuojama, kad iš viso šventėje dalyvaus per 300 dalyvių. Ne pirmus metus į renginį prekiauti dirbiniais atvyksta kelios dešimtys latvių prekeivių, lietuvių bendruomenės atstovai iš Punsko (Lenkija) su tautinio paveldo gaminiais. Šiemet mugės lankytojai ant prekystalių ras nuo rankomis pintų juostelių iki tautinio paveldo ženklais sertifikuotų natūralių produktų: mėsos ir duonos gaminių, rankdarbių, medžio drožinių ir t.t.“, – spaudos konferencijoje sakė LŽSS Tarybos pirmininko pavaduotojas Gintaras Nagulevičius.

Pasidalinti mintimis apie artėjančią šventę pakviesti reguliarūs mugių ir švenčių dalyviai, šalyje gerai žinomų įmonių savininkai, kurių vardai jau tapo prekiniais ženklais.

Tęsdami gražias bendradarbiavimo tradicijas su nevyriausybinėmis organizacijomis, mugės rengėjai savo dirbiniais kviečia prekiauti ir neįgaliųjų draugijas. Joms sudarytos išskirtinai palankios sąlygos – patrauklios vietos prekybai be jokių mokesčių.

Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovo ryšiams su visuomene Viliaus Kaminsko, kaip visada renginyje gros daug liaudiškos muzikos ansamblių, sekmadienį koncertuos vaikų kolektyvai, o geras oras šventei jau užsakytas.

Daugiau informacijos apie renginį rasite ir šiuose interneto tinklapiuose: www.rudensmuge.lt bei www.lzss.lt .

LR Žemės ūkio ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: