(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, šiemet bus tradiciškai minima Pasaulinė pabėgėlių diena. Penktadienį, birželio 18 d., ši tarptautinė šventė bus paminėta Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje, kuriame šiuo metu socialinės integracijos laikotarpiui apgyvendinti 60 užsieniečių iš Rusijos, Afganistano, Vietnamo, Irako ir kitų šalių.

Jau tradicija tapusio priėmimo metu pabendrauti su prieglobstį Lietuvoje gavusiais užsieniečiais, susipažinti su kasdieniu jų gyvenimu bei paragauti nacionalinių pabėgėlių šalių patiekalų kviečia Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SPPD) kartu su Pabėgėlių priėmimo centru. Šventės metu įvyks jaunimo sporto varžybos, o mažiausieji varžysis piešimo ant asfalto konkurse.

Pasaulinės pabėgėlių dienos minėjimo renginyje svečius pasveikins Socialinių paslaugų ir priežiūros departamento direktoriaus pavaduotojas Vilmantas Labunskas, Pabėgėlių priėmimo centro direktorius Algimantas Dieninis, Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdybos koordinatorė Lietuvoje Renata Kuleš, Lietuvos vartotojų instituto prezidentė Zita Čeponytė, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai, Seimo nariai, nevyriausybinių organizacijų vadovai ir kiti.

Pabėgėlių priėmimo centras Rukloje skirtas apgyvendinti kitataučius užsieniečius, gavusius prieglobstį Lietuvos Respublikoje ir nelydimus nepilnamečius prieglobsčio prašytojus bei organizuoti ir įgyvendinti prieglobstį gavusių užsieniečių socialinę integraciją Lietuvoje.

Renginio vieta: Pabėgėlių priėmimo centras Rukloje (Karaliaus Mindaugo g. 28, Rukla, Jonavos r.)

Renginio laikas: pradžia – 11.00 val., uždarymas – 16.00 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: