S. Kavaliauskas:
(c) V.Grigo/Zalgiris.lt nuotr.

Puikią pergalę prieš Serbijos rinktinę Europos čempionate iškovoję lietuviai žaidė lyg ant sparnų. Prie to prisidėjo ir Lietuvos rinktinės fizinio parengimo treneriai. Nacionalinėje komandoje šiemet debiutavęs Kauno „Žalgirio“ treneris Sigitas Kavaliauskas rūpinasi Lietuvos krepšininkų fiziniu pasiruošimu.

Mūsų šalies rinktinė sėkmingai įveikė pirmą etapą ir, anot trenerio, turi daug rezervų tobulėjimui bei yra puikiai energetiškai pasiruošusi kovoms Vilniuje ir Kaune. Nors S. Kavaliauskas paminėjo, jog rinktinėje yra keletas žaidėjų turinčių mikrotraumas, tačiau bendra krepšininkų būklė yra gera. „Tai yra sportas ir nuo to nepabėgsi“, – teigė žalgirietis.

Treneris taip pat pridūrė, kad rinktinė iki šiol nuveikė tik mažąją savo darbo dalį ir svarbiausios kovos dar tik prasideda: „Nuotaikos kovingos, visi žaidėjai susikaupę, jokio atsipalaidavimo. Suprantame, kad kol kas dar daug nepadarėme. Antrojo etapo varžybų svarbą taip pat supranta turbūt visi“.

S. Kavaliauskas pripažino, jog pirmajame etape ne viskas vyko pagal planą. Marijono Petravičiaus trauma apsunkino lietuvių padėtį: „Liko 11 žaidėjų. Tai sukomplikavo padėtį, kadangi dabar reikia suteikti daugiau laiko likusiems krepšininkams, negalime pataupyti žaidėjų jėgų“.

Žiniasklaidos ir krepšinio aistruolių dėmesį treneris įvardijo kaip privalumą ir teigė, jog tai, kad čempionatas vyksta Lietuvoje, nesukelia jokių neigiamų aplinkybių. „Panevėžyje turėjome labai geras sąlygas. Galėjome netrukdomi išeiti pasivaikščioti, žurnalistų dėmesys nebuvo perdėtas. Varžybų arenos sausakimšos, jaučiame didžiulį fanų palaikymą ir tuo turime pasinaudoti“, – kalbėjo treneris.

S. Kavaliauskas atskleidė, kad nesitikėjo kvietimo į Lietuvos vyrų rinktinę ir, nors vasarą turėjo kitų planų, iššūkį priėmė su džiaugsmu: „Kuo labiau lauki vasaros, tuo greičiau ji praeina. Taip gavosi, kad gavau kvietimą ir dėl to labai džiaugiuosi. Tai labai gera patirtis. Pamačiau kitų trenerių darbą, pažinau žaidėjus“.

Fizinio parengimo treneris neišsigando savo rolės Lietuvos rinktinėje. Evaldą Kandratavičių pakeitusiam S. Kavaliauskui nebuvo sunku įsilieti į komandą, kadangi jis rinktinėje sutiko daug pažįstamų veidų iš Kauno „Žalgirio“ komandos: „Didžioji darbo dalis buvo padaryta.

E. Kandratavičius buvo suplanavęs veiksmus į priekį, kuriuos man reikėjo pratęsti“.

Jaunajam treneriui jau teko pabuvoti ir naujojoje „Žalgirio“ arenoje. Jos sukeltą įspūdį buvo sunku apsakyti. „Kai atvažiuoja NBA žaidėjai ir pasako, jog nei viena komanda neturi tokių gerų sąlygų už Atlanto, sunku kažką papildomai ir komentuoti. Įėjus į salę jauti tą didingumą, šlovę. Vertėjo tiek laiko laukti salės atidarymo, kad pamatyti ją tokią, kokia yra dabar.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: