Saugoti klimatą kauniečiai mokėsi Detmolde
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Spalio 6-9 dienomis Vokietijos meiste Detmolde vyko tarptautinė konferencija „Klimato apsauga Europoje: mokomės vieni iš kitų, veikiame kartu“.

Joje dalyvavo atstovai iš miestų partnerių Hasselto (Belgija), St.Omero (Prancūzija), Dealo (Didžioji Britanija), Oraiokastro (Graikija), Zeitzo (Vokietija) ir Kauno.

Mūsų miestą atstovavo Savivaldybės tarybos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Anželika Banevičienė, Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininko pavaduotoja Orinta Leiputė, Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Jurga Pakrosnienė, Energetikos skyriaus vyr. specialistas Kęstutis Miškinis, Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjas Raimundas Šmitas.

Į konferenciją, kuri buvo finansuojama ES lėšomis, atvyko apie 70 dalyvių iš Detmoldo ir jo partnerių miestų. Daugiausia dėmesio konferencijoje skirta dalyvaujančių miestų klimato apsaugos veiksmams.

Labiausiai diskutuojamos konferencijos temos buvo klimato apsaugos veiksmai pramonėje ir amatuose, energetinis pastatų sanavimas, darnios viešojo transporto sistemos plėtra ir atsinaujinantys energijos šaltiniai. Didelio dėmesio susilaukė Hasselto viešojo transporto modelio pristatymas. Šiame mieste viešasis transportas yra nemokamas.

Daug diskusijų sukėlė Detmoldo miesto tarybos Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Michaelio Briedeno-Seglero (Sąjunga 90/Žalieji) pranešimas ir Detmoldo miesto mero Rainerio Hellerio vesta diskusija apie politinių sprendimų įgyvendinimą. Paskutinę konferencijos dieną jos dalyviai apsilankė Horno mieste įsikūrusijoje „Weidmüller” biodujų gamykloje, apžiūrėjo vienos šio miesto mokyklų valgyklą ir sporto salę.

„Mūsų konferencijos tikslai – aptarti Europos klimato apsaugos tinklo koncepciją, pasikeisti patirtimi, rašyti naujus projektus“, – kalbėjo viena šios konferencijos organizatorių Heike Scharpingas.

Kitų metų rugsėjį numatytas antrasis šio projekto etapas – konferencija Graikijos Oraiokastro mieste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: