Saulėtekio Antano Mackevičiaus pagrindinei mokyklai - ministro padėka
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Lapkričio 11 dieną Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre Saulėtekio Antano Mackevičiaus pagrindinės mokyklos direktoriui Juliui Tovtkevičiui buvo įteiktas Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus padėkos raštas mokyklos bendruomenei už individualumo paieškas tvarkant aplinką. Mokykla taip pat apdovanota konkurso rėmėjų specialiu prizu.

Pasak Laimutės Vereckienės, Saulėtekio Antano Mackevičiaus pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, mokyklos bendruomenė dalyvavo „Geriausiai tvarkomų mokyklų aplinkos apžiūroje-konkurse 2011“.

Šį konkursą organizavo Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos jaunimo turizmo centru. Konkursas-apžiūra vyko dviem etapais, dalyvavo per 1000 Lietuvos švietimo įstaigų. Švietimo specialistai, kraštovaizdžio architektai vertino, ar racionaliai panaudojama švietimo įstaigos teritorija, kokia želdinių, poilsio zonų, sporto aikštynų bendra būklė, kaip jie prižiūrimi.

Daug dėmesio buvo skiriama individualiems, estetiškiems, savitiems įstaigų aplinkos bruožams: želdinių komponavimui, dekoratyvumui, mažųjų architektūros formų naudojimui. Buvo žiūrima, kaip saugomi vertingi kraštovaizdžio elementai, kaip jie panaudojami ugdymo procese.

Komisija vertino ir darbą skatinančią estetišką aplinką – kūrybines laboratorijas, dirbtuves, mokyklų muziejus, erdves, kuriose gali vykti parodos, meninės akcijos. Atsižvelgta ir į tai, kaip vaikai ir jaunimas skatinami tvarkyti teritoriją, kaip skleidžiamos aplinkosauginės idėjos, kaip tvarkomos atliekos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: