© KaunoZinios.lt nuotr.

Šį savaitgalį Kaune minimas Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos 600 metų jubiliejus ir popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo dvidešimtmetis. Šia proga į Lietuvą atvyksta Krokuvos arkivyskupas kardinolas Stanisławas Dziwiszas (Stanislavas Dzivišas).

Iškilmės katedroje prasidėjo šeštadienį – tądien prie įėjimo atidengta 600-mečiui skirta lenta. Vėliau vyko iškilmingas minėjimas, kuriame buvęs Jono Pauliaus II asmeninis sekretorius S.Dziwiszas apžvelgė buvusio popiežiaus pontifikatą bei jo sąsajas su Lietuva.

Sekmadienį S.Dziwisz vadovaus šv. Mišioms Kauno katedroje. Į šias mišias, kuriose giedos Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras, atvyks Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

“Su dideliu džiaugsmu Kauno arkikatedroje pasitikome Lietuvos kardinolą Vincentą Sladkevičių, o išriedėjus paskutiniams sovietinių okupantų tankams 1993 metais su dar didesniu džiaugsmu čia pasitikome palaimintąjį popiežių Joną Paulių II. Arkikatedros jubiliejus skatina mus dėkoti Dievui už Lietuvos ir Žemaitijos Krikštą, už mūsų tėvus ir protėvius, branginusius Evangelijos nušviestą kelią ir išsaugojusius tikėjimą pačiais sunkiausiais metais, kai būdavo draudžiamas net lietuviškas žodis, o tikėjimas – persekiojamas. Jubiliejus – tai Viešpaties padovanotas metas mums visiems su džiugiu dėkingumu atsinaujinti savo širdies gelmėse”, – sakė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Kauno arkikatedra istoriniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėta 1413 metais, o popiežius joje lankėsi 1993 metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: