(c) Rūtos Pivoriūnienės nuotr.

Balandžio 15 – 17 d. Kaune vyks egzotinių augalų paroda „Žali horizontai“. Apsilankiusieji Lietuvos orchidėjininkų draugijos renginyje galės išvysti ir įsigyti nuostabių orchidėjų bei kitų egzotinių augalų.

Šeštus metus iš eilės vykstančioje parodoje dalyvaus daugiau kaip 100 egzotinių augalų augintojų. Bus pristatytos tokios įspūdingos augalų grupės kaip muses ar kitus vabzdžius gaudantys vabzdžiaėdžiai, vandens atsargas kaupiantys sukulentai, spalvingieji gegužraibiniai ar itin išraiškingi ir meniški bonsai medeliai.

Parodos lankytojai bus kviečiami užsukti į tris skirtingą gamtinę nuotaiką kuriančias erdves – spalvingų ir grakščių orchidėjų pripildytus tropikus, kaktusais ir agavomis nuklotą smėlingą dykumą bei vabzdžiaėdžių valdas – niūrią garuojančią pelkę.

Charakteringieji vabzdžiaėdžiai žiemą dažniausiai praleidžia šaltoje patalpoje – rūsyje ar netgi šaldytuvo daržovių skyriuje. Pavasarį jie atbunda iš žiemos miego, ima auginti naujus lapus bei tykoti maisto. Parodoje galėsite susipažinti su tokiais įdomiais vabzdžiaėdžiais kaip saracėnija, ąsotenis, musėkautas ir kitais Lietuvoje auginamais šios rūšies augalais.

Pasak Lietuvos orchidėjininkų draugijos pirmininko Ramūno Paleičiko, parodos dalyviai kruopščiai ruošiasi pademonstruoti visą savo išaugintų augalų grožį. „Norint paruošti orchidėją parodai reikia ją palepinti – papildomai nupurkšti skysčiu nuo kenkėjų ar ligų, o lapus nublizginti rūgštintu vandeniu ar netgi pienu,“ – sakė R. Pileičikas.

Rasos Vyšniauskienės teigimu, egzotinių augalų paroda į Kauną atneš tikrą pavasarį. „Kai už lango dar sunku pamatyti žaliuojančius lapus, ši paroda leis pasidžiaugti gražiausiomis augalų spalvomis ir formomis,“ – sakė R. Vyšniauskienė.

Tris dienas veiksiančioje parodoje bus galima ne tik pamatyti ir įsigyti įvairiausių egzotinių augalų, bet ir pasimokyti jų auginimo meno. Kiekvieną parodos dieną 12 val. vyks paskaitos apie sukulentų auginimą, o 14 val. orchidėjininkai pasakos apie orchidėjų auginimą ir priežiūrą.

Penktadienį 18 val. ir šeštadienį 17 val. bonsų ekspertai visus norinčius mokys šių medelių formavimo pagrindų – bonsų vielavimo technikos.

Renginio metu bus išrinkti ir patys gražiausi savo rūšies augalai. Parodos dalyviai ir lankytojai galės išrinkti laimėtojus net dvylikoje kategorijų.

Paroda „Žali horizontai“ veiks PLC „Mega“ antrame aukšte esančioje parodų salėje. Parodos darbo laikas: 15 d. (penktadienį) 11.00 – 20.00 val., 16 d. (šeštadienį) 11.00 – 20.00 val., 17 d. (sekmadienį) 11.00 – 18.00 val.

Egzotinių augalų parodos „Žali horizontai“ bilieto kaina – 5 Lt, vaikams įėjimas nemokamas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: