(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Miesto meras Andrius Kupčinskas, gindamas viešąjį interesą ir atstovaudamas teisėtiems miestiečių lūkesčiams, teisės aktų nustatyta tvarka 2009 m. guodžio 7 d. kreipėsi į Apskrities viršininko administraciją, siekdamas išsiaiškinti, kokią grėsmę praeiviams kelia nebaigti statyti ir fiziškai susidėvėję viešbučių statiniai. Rašte miesto meras Kauno apskrities viršininko administracijos prašė informuoti, ar nebaigti statyti minėti viešbučiai yra užkonservuoti teisės aktų nustatyta tvarka, ar nėra fiziškai nusidėvėję ir ar nekelia grėsmės žmonėms bei aplinkai.

Šią savaitę savivaldybės gautame rašte pateiktas Kauno apskrities viršininko administracijos atsakymas, kuriame rašoma, kad „teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Statybos skyriaus specialistai atliko nebaigtų statyti statinių <…> patikrinimus. Skyriaus reikalavimu nebaigtų statyti statinių savininkai UAB „Kauno verslo rūmai“ ir UAB „Britanika“ pateikė nepriklausomų statybos ekspertų atliktų tyrimų dokumentus su išvadomis, kad nebaigti statyti statiniai nekelia pavojaus aplinkai ir žmonėms, negresia pastatų konstrukcijų elementų ar viso pastato griūtis <…>”.

Nors detalesnių duomenų apie atliktų tyrimo eigą, metodiką ir rezultatus nepateikama, pačios išvados skamba ganėtinai keistai. Daugelis pamename paskutinius įvykius, kai šiuose statiniuose nusižudė žmogus, taip pat mieste vieša paslaptis, jog patekti į statinius gali kiekvienas norintis. Matyt statiniai stovės ir būs saugūs iki tol, kol nepradės grūti praeiviams ant galvų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: