(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija nusprendė pritarti siūlymui pratęsti sutartį su UAB „Vitaresta“, kuri ir iki šiol valė visas savivaldybės patalpas.

Sutartį siūloma pratęsti dar metams, pradedant kovo 1-ąja. Iki šiol šios firmos paslaugos kainavo 237 tūkstančius litų per metus. Anksčiau Savivaldybės patalpų valymui buvo išleidžiama 690 tūkst. litų.

Savivaldybės valytojos tvarkydavo 22 000 kv. m. administracijos patalpų plotą. Darbo užmokesčiui (kartu su mokesčiais „Sodrai”) ir ūkinėms prekėms nupirkti savivaldybė išleisdavo beveik tris kartus daugiau, nei dabar moka samdomai bendrovei. Tiesa, anksčiau valytojos visas patalpas valydavo kiekvieną dieną, o UAB „Vitaresta” dauguma patalpų valo tik kas antrą dieną. Valomos visų savivaldybės padalinių patalpos.

„Nusiskundimų šia bendrove iš darbuotojų nesulaukėme, tad manau, kad tikslinga pritarti sutarties pratęsimui“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Bendrovė teikia šias valymo paslaugas: grindų valymas su specialiomis priemonėmis skirtingiems paviršiams; kiliminių dangų siurbimas; dulkių ir dėmių valymas nuo baldų, durų, grindjuosčių, palangių, radiatorių ir kitų paviršių; kompiuterių ir kitos biuro įrangos valymas su specialiomis priemonėmis; stiklinių durų, pertvarų, veidrodžių valymas; laiptinių valymas; liftų kabinų valymas; sanitarinių mazgų valymas ir dezinfekavimas; šiukšlių išnešimas; šiukšlių dėžių valymas bei polietileninių (vienkartinių) maišelių pakeitimas kiekvieną valymo dieną; šiukšlių rūšiavimas ir t.t.

Mantas Lapinskas, Tarybos sekretoriato vyriausiasis specialistas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: