(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės vadovai prie bendro pusryčių stalo su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovais aptarė saugumo ir tvarkos užtikrinimo mieste klausimus, kalbėjosi apie planuojamą visuomenino transporto įmonių sujungimą, svarbiausius mieste vykdomus projektus.

Miesto meras A. Kupčinskas informavo verslininkus apie kitą savaitę Kaune vyksiantį Vyriausybės posėdį, kuriame premjerui Andriui Kubiliui bus pristatyti svarbiausi Kauno projektai, bus kalbama apie jų finansavimo užtikrinimą.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Vytautas Šileikis pabrėžė, kad nerimą kelią saugumo problema mieste. „Miesto centre įvykdomi nusikaltimai daro neigiamą įtaką miesto įvaizdžiui. Nėra aišku, kaip efektyviai mieste veikia įrengtos stebėjimo kameros. Norėtųsi aktyvesnio policijos darbo“, – sakė V. Šileikis.

Kauno miesto meras A. Kupčinskas teigė, kad nuolat bendraujama su Kauno policijos vadovais. „Kalbamės apie saugumo situaciją mieste, prašome aktyviau patruliuoti gatvėse, ypač Laisvės alėjoje. Kartu su policija įgyvendinome projektą, ir policijos pareigūnus prie vaizdo kamerų pakeitė negalią turintys, tačiau atsakingai į savo darbą žiūrintys žmonės“, – teigė Kauno miesto meras.

Kauno miesto savivaldybė pasirašė paslaugų teikimo sutartį su jungtinę veiklos sutartį sudariusiomis UAB „Lyderio akademija” ir IĮ „Eurotela”. Pagal ją negalią turintys žmonės nuo rugsėjo 1-osios padeda policijos pareigūnams stebėti vaizdo stebėjimo kameras.

„Idėja prie stebėjimo kamerų įdarbinti žmones su negalia kilo dar pavasarį. Projektas novatoriškas, nes siekiama dviejų tikslų: integruoti socialiai pažeidžiamus žmones į darbo rinką ir pagerinti miesto viešojo saugumo situaciją. Be to, savivaldybė dar ir sutaupys lėšų, kadangi dalis pinigų bus skiriama iš darbo biržos. Nors šiuo metu mieste yra 70 vaizdo stebėjimo kamerų, tačiau yra dar nemažai viešųjų erdvių, kuriose galėtų būti įrengtos kameros. Todėl manau, kad šis projektas gali plėstis“, – kalbėjo mero patarėja socialiniais klausimais E. Gudišauskienė.

E. Gudišauskienė paragino Kauno verslininkus prisidėti prie saugumo užtikrinimo mieste. „Verslininkų įsirengtos vaizdo stebėjimo kameros galėtų būti integruotos į bendrą stebėjimo sistemą. Patiems verslininkams nereikėtų rūpintis kamerų stebėjimu, tuo užsiimtų neįgalieji. Tai naudinga ir verslininkams, ir negalią turintiems žmonėms“,– pabrėžė E. Gudišauskienė.

Savivaldybės atstovai informavo verslininkus apie planuojamą visuomeninio transporto optimizaciją. Artimiausiu metu turėtų būti pradėta rengti galimybių studija, kuri pateiks konkrečius duomenis apie „Kauno autobusų“ ir „Autrolio“ galimo sujungimo teikiamą ekonominę naudą.

Meras A. Kupčinskas akcentavo, kad daugelyje Europos mieste veikia po vieną įmonę, kuri valdo visą visuomeninį transportą. „Reikia optimizuoti mūsų įmonių veiklą, mažinti administracijai skirtas išlaidas, įvertinti visuomeninio transporto įmonių perspektyvas ir turimus finansinius įsipareigojimus Europos plėtros ir rekonstrukcijos bankui“, – teigė meras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: