© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) išklausęs Lietuvos verslininkus atidėjo klausimą dėl Europos Sąjungos (ES) ir Serbijos Stabilizacijos bei asociacijos susitarimo ratifikavimo.

Lietuva yra likusi paskutinė ES valstybė, neratifikavusi šio susitarimo, o kovą jau buvo nutarta suteikti Serbijai kandidatės statusą.

Susitarimo ratifikavimą stabdo Lietuvos verslininkų padėtis Serbijoje. Šiuo metu Lietuvos bendrovių pretenzijos sprendžiamos tarptautiniame arbitraže.

Seimo komitetas spręsdamas klausimą dėl susitarimo ratifikavimo išklausė bendrovės “Arvi” bei įmonių grupės “Alita” atstovus. Anot komiteto pranešimo, verslininkų atstovai supažindino “su naujausia informacija apie jų patiriamas problemas bendradarbiaujant su Serbijos valdžios institucijomis”.

“Išklausius verslo įmonių atstovus ir po įvykusios diskusijos apie verslo aplinką Serbijoje, nuspręsta įstatymo projekto svarstymą komitete atidėti vėlesniam laikui”, – rašoma Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime.

Klausimai, ar ratifikavus minėtą susitarimą Lietuvai liks poveikio priemonių ginant savo įmones Serbijoje, kelti jau Seime pateikiant projektą.

Lietuva ESpastaraisiais metais buvo viena iš garsiausių Serbijos kritikių. Piktindamiesi elgesiu su Lietuvos investuotojais, Lietuvos pareigūnai kėlė klausimą, kiek šalis laikosi teisės principų. Be to, tarp šalių pernai taip pat kilo diplomatinis ginčas dėl rinkimų į aukštas pareigas Jungtinėse Tautose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: