(c) Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.

Seimo narys Justinas Urbanavičius tęsia jau tradiciniu tapusį betarpišką bendravimą su gyventojais. Šį pirmadienį parlamentaras atvyko į Kauno rajono Babtų seniūnijoje esantį Panevėžiuko kaimą.

Parlamentarui lankantis Panevėžiuko gyventojų namuose, bene daugiausiai nuogąstavimų išsakė vyresnio amžiaus žmonės. Seimo narys užsuko į Panevėžiuko biblioteką, medicinos punktą, apžiūrėjo patalpas, kalbėjosi su darbuotojais apie kasdienius džiaugsmus ir rūpesčius.

Į Panevėžiuko bendruomenės centro namus susitikti su Seimo nariu atvyko ir Babtų seniūnas, Panevėžiuko pagrindinės mokyklos direktorė, kaimo bendruomenės pirmininkė. Prie arbatos puodelio susirinkusieji kalbėjosi apie sudėtingo laikmečio aktualijas. Nemažai darbingo amžiaus žmonių dėl ekonominio sunkmečio praranda turėtą darbą. Tačiau kai kurie pasinaudoja Žemės ūkio ministerijos supaprastinta tvarka gaunama parama, augina grūdines kultūras, atnaujina žemės ūkio inventorių. Gyvenant kaime, yra kuo užsiimti.

Akyli kaimo žmonės parlamentarui pasakojo, kad atsiranda piktnaudžiaujančių socialine parama. Būna taip, kad, žmogus gauna bedarbio pašalpą, naudojasi kitomis socialinėmis lengvatomis, ir tuo pačiu metu dirba nelegaliai.

,,Susitikimai su žmonėmis neleidžia atitrūkti nuo tikrovės. Lankydamasis seniūnijose matau, kaip valdžios sprendimai veikia realiame gyvenime,“ – kalbėjo Seimo narys J. Urbanavičius.

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: