(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Po penkerių metų pertraukos į Kauno senamiesčio širdį sugrįžta „Senamiesčio Balaganas“. Gegužės 23 prasidėsiantis sendaikčių turgus prisipildys antikvariatų pardavėjų, menininkų, gatvės muzikantų ir artistų šurmulio. Kiekvieną vasaros sekmadienį veiksiantis “Senamiesčio Balaganas” įsikurs Rotušės aikštėje esančiame “Ryšių istorijos muziejaus” kiemelyje.

Prieš penkerius metus šurmuliavęs sendaikčių turgus, sulaukes didelio miestelėnų bei Kauno svečių susidomėjimo, vėl bandys paversti Kauno senamiestį savaitgalio kultūriniu traukos centru.

Kiekvieną sekmadienį nuo 9 valandos ryto muziejaus kiemelyje įsikurs kalviai, dailininkai, antikvariatų ir sendaikčių pardavėjai bei ekspertai. “Senamiesčio Balagano” organizatoriai kvies diskutuoti apie meną su kolekcionieriais, susipažinti su kalvystės amatu, pozuoti dailininkams, bei įsigyti meninę, istorinę, kultūrinę ar antikvariatinę vertę turinčių sendaikčių.

“Senamiesčio Balaganas” tai ne tik sendaikčių turgus, bet ir vyksmas, sujungiantis menininkus, kolekcionierius, miestelėnus gražiai sekmadienio tradicijai.” – apie atgimusią “Senamiesčio Balagano” idėją dalinosi organizatorius – Rimantas Lekavičius.

Organizatoriai tikina, kad sekmadieniais veiksiančiame sendaikčių turguje įsikurs ir gatvės muzikantai, ir teatro artistai, veiks aukcionai. “Nenorime išduoti visų staigmenų, laukiančių Balagano svečių, tačiau kiekvieną sekmadienį siurprizų tikrai bus. Tai graži tradicija, prie kurios kūrybos gali prisidėti kiekvienas.” – paslaptingai šypsojosi organizatoriai.

„Senamiesčio balaganas” prasideda gegužės 23 d ir veiks kiekvieną vasaros sekmadienį nuo 9 val. ryto iki 14 val. Rotušės aikštėje esančiame “Ryšių istorijos muziejaus” kiemelyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: