(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ryšių istorijos muziejuje, kur kadais dardėjo pašto karietų ratai ir kaukšėjo arklių kanopos, netrukus būriuosis mylintys meną, gamtą ir gėles- rugpjūčio 12-14 dienomis čia vyks floristikos darbų paroda. Ją būtų galima pavadinti viena gausiausių- parodoje bus pristatyta daugiau kaip šimtas floristinio meno objektų.

Jau kauniečiams pažįstamo garsaus pasaulyje šveicarų floristo, ilgamečio Vatikano gėlininkų vadovo Peterio Hesso ir VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro bendradarbiavimas antrus metus pražysta parodoje. Ji vainikuoja studentų, besimokančių pagal P. Hesso („Atelier 5“) programą, žinių įtvirtinimą. Studentai laiko kvalifikacinį egzaminą, ko išmoko turi pademonstruoti ir praktiškai. Šiais metais būsimieji floristai- dekoratoriai komisijai ir publikai pateiks net po 8-is darbus.

Kauniečiai ir gausiai vasarą miestą lankantys svečiai, užsukę į parodą, galės ne tik pasigrožėti sukurtais floristikos meno objektais, bet ir daugiau sužinoti apie floristo – dekoratoriaus programą. VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinis rengimo centras ją iniciavo ir drauge parengė su Šveicarijos mokykla „Ateljier 5“. Kas žino, galbūt atsiras ir tokių, kurie patys užsidegs noru studijuoti ir tapti garsaus šveicarų floristo, augalų skulptūros pradininko Peterio Hesso ir jo buvusio mokinio, žymaus Lietuvos floristo Marijaus Gvildžio studentais.

Neformalaus mokymo floristo – dekoratoriaus programa dėstoma keliais etapais ir trunka 72-i dienas, todėl ją patogu rinktis darbą turintiems žmonėms. Dabar floristo – dekoratoriaus specialybės daugiausiai mokosi tie, kurie jau yra baigę įvairias floristikos mokyklas, kursus, turintys savo salonus. Visi jie gauna Europoje pripažįstamus diplomus, įgyja naujų kompetencijų, o svarbiausia – turi galimybę stebėti ir mokytis iš garsiausių pasaulio meistrų.

Susitikti su jais galite ir jūs. Ženklu, kviečiančiu užeiti ir įvertinti studentų, o kartu ir jų mokytojų, darbą, tebus rugpjūčio 12-ą dieną, 18-ą valandą, gėlių oaze virtęs 16-ame amžiuje statytas Ryšių istorijos muziejaus pastatas.

Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: