City Service archyvo nuotr.

Daugiabučių administratoriai įspėja, kad prasidėjus šildymo sezonui, pasenę radiatoriai gali neatlikti savo funkcijos arba dar blogiau – prakiurti – ir pataria jų keitimu susirūpinti šiltuoju sezonu.

Prasidėjus šildymo sezonui ir prieš jo pradžią šių darbų atlikti negalima, nes pagal šilumos tinklų ir šilumos vartojimo įrenginių priežiūros (eksploatavimo) taisykles, visi planiniai darbai šildymo sistemose privalo būti atlikti ne šildymo sezono metu.

„Rūpindamiesi, kad prasidėjus šildymo sezonui mūsų administruojamų namų gyventojai nepatirtų nepatogumų, raginame senus, korozijos pažeistus ir nuo namo pastatymo eksploatuojamus radiatorius pakeisti naujais“, – sakė „City Service“ įmonių grupės, kuriais priklauso daugiabučius namus aptarnaujančios bendrovės „Dainavos būstas“, „Šilainių būstas“ ir „Kauno centro būstas“ Kauno regiono vadovė Vida Naudžiūnienė. „Jaučiame atsakomybę ir primename, kad už savo buto radiatorius atsakingas būsto savininkas, todėl radiatoriui prakiurus gali tekti investuoti ne tik į naujus šildymo prietaisus, bet ir į savo bei užlieto kaimyno buto remontą. Radiatorių keitimo darbus reikėtų atlikti šiltuoju sezonu, nes prasidėjus šildymo sezonui šildymo sistemose galima atlikti tik avarijų likvidavimo darbus. Taip numato šilumos tinklų ir šilumos vartojimo įrenginių priežiūros (eksploatavimo) taisyklės.“

Bendrovės specialistai pataria – jeigu pastebėjote, kad radiatorius akivaizdžiai pažeistas korozijos, ar atrodo „išsipūtęs“, kuo skubiau susisiekite su namo vadybininku ar namo šilumos ūkį prižiūrinčiu specialistu . Šie požymiai rodo, kad šildymo prietaisas gali būti avarinės būklės ir nebetinkamas tolimesniam eksploatavimui. Tikėtina, kad toks šildymo prietaisas kito šildymo sezono metu iškrės piktą pokštą – prakiurs. Tokiu atveju kyla pavojus, kad vanduo užlies kaimynus.

Įmonės specialistai taip pat akcentuoja: jeigu daugiabučio radiatoriai skardiniai ir nekeisti nuo namo pastatymo (apie 30 – 40 metų), tokius šildymo prietaisus būtina pakeisti naujais.
Prieš keičiant radiatorius naujais, privalu parengti šildymo prietaisų keitimo projektą. Juo pasirūpins šildymo prietaisų projektų rengimo paslaugas teikiančios įmonės. Projektas reikalingas tam, kad nebūtų pažeisti pastato šildymo sistemos projektiniai sprendiniai, būtų parinkti reikiamo galingumo šildymo prietaisai. Pažeidus pastato šildymo sistemos projektinius sprendimus ir parinkus netinkamo galingumo šildymo prietaisus, labai tikėtina, kad bus išbalansuota viso namo šildymo sistema. Vienuose butuose bus per karšta, kituose – per šalta.

Šildymo prietaisų keitimo projektą gyventojai turi suderinti su pastato šildymo sistemų prižiūrėtoju – jis vertina, ar projektas atitinka pastato šildymo sistemos projektinius sprendinius ir rūpinasi, kad būtų galima užtikrinti tolygų pastato šildymo sistemos veikimą.

Šildymo prietaisų pakeitimu pasirūpins namą aptarnaujanti bendrovė. Namo prižiūrėtojas taip pat patars ir atsakys į iškilusius klausimus, rekomenduos, kas galėtų atlikti šildymo prietaisų keitimo projektą, informuos, kas prižiūri namo šildymo sistemas. Namą administruojanti bendrovė kviečia susisiekti su savo namo priežiūros vadybininku – jis atsakys į šiuos ir kitus klausimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: