(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Š. m. kovo 9 dieną nuo pat ankstyvo ryto į Kauno antrosios klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyrių pradėjo rinktis labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ kviesti rėmėjai, kurių pagalbos dėka – Vaikų pulmonologijos skyriuje renovuotos šešios palatos.

Iniciatyva sutvarkyti palatas ir taip mažiesiems ligoniukams sukurti jaukesnę aplinką fondui kilo dar rudens pradžioje. Pradėjus pirmuosius darbus, buvo susidurta su nemažai finansinių problemų, bet vis dėlto rėmėjų dėka atnaujintos šešios palatos, kuriose bus gydomi atvira tuberkulioze sergantys ligoniukai bei ligoniukai su specialiais poreikiais. „Kaip gera įžengti į palatą, kurioje – spalvingas piešinėlis ant sienos, patogi nauja lova, atnaujinta vonios įranga. Vaikučiams, kurie ligoninėje gydomi nuo mėnesio ar pusmečio, čia tikrai bus jaukiau. Tikimės, kad niūrias dienas ligoninėje keis tik pozityvios mintys, jog ši liga – tik laikinas išbandymas“, – savo mintimis dalijasi fondo steigėja Marija Dubickienė.

Darbus, susijusius su šių palatų renovacija, atliko didelis būrys rėmėjų: UAB „Santekna”, UAB „Hanza plytelių turgus”, UAB „Maxit“, UAB „Geros grindys”, UAB „Mituva“, UAB ”Jaukurai”, UAB „Flamanda“, UAB „Skirnuva“, UAB „Stiklo gaminiai“, UAB „SK statyba“, UAB „Ievų takas“, UAB „Exterus“, UAB „Eurospynos“, UAB „Tinklelis“, IĮ „Hopis“, UAB „Enermegos metalo gaminiai“, AB „Enermega“, UAB „Medinė sija“, dizainerė Irma Kriaučiūnienė, UAB “Serfas”, UAB “Gerduva”, AB “Dvarčionių keramika” ir dizainerių kolektyvas „DiznDiz“.

Didžiausios iniciatyvos, t.y. įrengti visą palatą ėmėsi UAB „New energy group“, kurios vadovas Dainius Jurėnas pagalvojo ir apie negalią turinčių vaikučių gydymą – įrengė jiems pritaikytą palatą, kurios sieną puošia itin vasariškas vaizdas. Matydami vėjo malūną, žaliuojančią pievą vaikučiai jausis kaip vasarą, nors už lango dar tik bus pavasarinė saulė.

Tarptautinė agropramonininkų asociacija taip pat neliko abejinga – įrengta dar viena palata, kurioje įspūdingas medis bei gražūs palinkėjimai ligoniukams suteiks stiprybės, kovojant su šia baisia liga. „Kai buvau maža, man pačiai teko lankytis šioje ligoninėje. Kai suaugau ir vėl čia atėjau, pamačiau, jog niekas nekeista. Renovacijos čia būtinai reikėjo ir reikia!”, – teigia TAA prezidentė Marija Dubickienė.

Prieš kelis mėnesius ligoninėje apsilankiusi Dr. Juozo P. Kazicko labdaros ir paramos fondo vadovė Jūratė Kazickaitė ligoniukus stebėjo su nuoširdžia šypsena bei užjautė dėl ilgų ligos gydymo mėnesių. Jos ir visos Kazickų šeimos dėka įrengėme dar vieną palatą, kurioje vaikučius taip pat džiugina įvairūs, nuotaikingi paveiksliukai, nauji baldai bei visa technika. Amerikoje gyvenanti šeima dar kartą įrodė, jog geri darbai gali būti daromi ir per atstumą, svarbiausia, kad jie išvis daromi!

Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ praėjusių metų pavasarį į dar nerenovuotą skyrių pasikvietė apie dvi dešimtis Lietuvos pramogų pasaulio atstovų, kurie iš arti galėjo pamatyti, kaip gydomi ligoniukai. Po šio apsilankymo, fondo komandą nudžiugino Gintarės Karaliūnaitės iniciatyva rasti rėmėjų, kurie renovuotų dar vieną palatą. Gintarei pavyko surasti geradarių ir žaliojoje palatoje jau greitai bus gydomas ligoniukas, kuriam pasijusti arčiau namų leis įvairūs vaikiški personažai, nutapyti ant sienos, spalvingai atnaujinta vonia bei pačios Gintarės padrąsinami žodžiai.

Nuoširdžiai dėkojame visiems rėmėjams, kurie prisidėjo prie šio projekto. Vienas lauke ne karys, bet šiuo atveju įrodėme, jog susivieniję, esame tikra armija, kuri gali nuveikti tiek daug šviesių dalykų!

Dėkojame, jog esate kartu su mumis!

www.saulessmiltys.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: