(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 21 d. Kauno kameriniame teatre įvyks naujo spektaklio pristatymas. Tai monodrama „Koba”, sukurta pagal žymaus ir labai populiaraus rusų rašytojo Edvardo Radzinskio apsakymą.

Edvardas Radzinskis (g.1936m.) – rusų rašytojas, scenaristas, dramaturgas, istorikas, televizijos laidų vedėjas. Jo šlovė prasidėjo septintajame dešimtmetyje nuo pjesės „104 puslapiai apie meilę”. Po to visos jo pjesės iš karto tapdavo sezono populiariausiomis, buvo statomos visoje Rusijoje bei užsienio teatruose.

Paskutiniu metu jis dar išgarsėjo kūriniais apie istorines asmenybes, tragiškus rusų ir pasaulio istorijos periodus. „Koba” – tai pasakojimas apie despotišką Stalino esmę. Koba – revoliucinis Stalino slapyvardis. Apie Staliną, kaip apie bičiulį, bendražygį pasakoja jo draugas Fudzi. Fudzi ir Koba daugelį metų dalinosi bendra duonos pluta, pagaliau pasidalino ir bendru džiaugsmu – revoliucijos pergale. Jie mylėjo, vertino ir gerbė vienas kitą. Bet Stalinui neužteko bendražygių meilės ir atsidavimo. Jis norėjo valdyti kiekvieno širdį ir protą. Taip kovotojas Koba pavirto diktatoriumi Stalinu. Tai, kas nutiko po to, visiems žinoma. Kobos priešai ėmė dingti, o greitai dingo ir beveik visi jo draugai. Šis pasakojimas – tai draugystės istorija, atskleidžianti Stalino paradoksus. Kodėl jis naikino ne tik savo priešus, bet ir geriausius draugus? Nes šie jo nebijojo. Tai pasakojimas apie baimę, kuri ir sudaro sąlygas tokių diktatorių egzistavimui, apie baimę, kuri ir yra baisiausių nusikaltimų priežastis.

Spektaklį kuria režisierius Stanislovas Rubinovas, aktorius Aleksandras Rubinovas, dailininkas Sergejus Bocullo ir autentiškų daugiabalsių gruzinų dainų įrašai.

Dėmesio! Vasario mėnesį šis spektaklis bus rodomas rusų kalba. Pasak spektaklio kūrėjų, rusų kalba su pasakotojo gruzinišku akcentu padeda sukurti savitą to laikmečio atmosferos įtampą bei leidžia pasidžiaugti kūriniu originalo kalba. Vėliau spektaklis bus vaidinamas ir lietuviškai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: