(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Savivaldybės biudžetinė įstaiga Kauno rajono socialinių paslaugų centras dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotame įstaigų ir organizacijų, teikiančių kompleksines paslaugas vaikui ir motinai (tėvui) esant krizinėje situacijoje 2010 metų programų konkurse ir laimėjo 17240 litų finansavimą projektui „Aš noriu augti su savo tėčiu ir mama“ vykdyti.

Bendradarbiaujant su Kauno rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriumi, Kauno rajono policijos komisariatu projektas bus vykdomas visose Kauno rajono seniūnijose nuo rugsėjo 15 d. iki gruodžio 15 d. Jis skirtas Kauno rajone gyvenančioms šeimoms bei socialinės rizikos šeimoms, kuriose auga iki 3 metų ir vyresni vaikai, atsidūrusioms krizinėje situacijoje ar susidūrus su sunkiai įveikiamomis problemomis asmeniniame gyvenime, siekiant mažinti vaikų atskyrimą nuo tėvų.

Organizuojant projekto veiklą dirbs mobili specialistų komanda, pagalbą teiks psichologas ir socialinis darbuotojas. Mobilios specialistų pagalbos teikimo būdas pasirinktas dėl to, kad daugelis socialinės rizikos šeimų gyvena atokiuose Kauno rajono vietovėse. Krizę išgyvenančios šeimos dažnai niekur nesikreipia pagalbos, patys nenuvyksta pas specialistus konsultuotis. Šeimoms, kurioms reikalinga teisinė pagalba, galės konsultuotis su teisininku.

Projekto vykdymo metu bus glaudžiai bendradarbiaujama su Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriumi Krizių centru. Nestacionari ir stacionari pagalba būtų teikiama vaikams ir jų šeimoms, atsidūrusiems krizėje. Esant itin sunkiam šeimai laikotarpiui, netekus gyvenamos vietos, būtų teikiamos laikino apnakvindinimo ar trumpalaikės socialinės globos paslaugos.

Projekto metu mobili specialistų komanda galės pati atvykti į krizę išgyvenančios šeimos namus ir suteikti būtiną pagalbą vietoje. Specialistų darbui yra skirtos lėšos transporto nuomai, kurui įsigyti, finansuojami socialinio darbuotojo ir psichologo etatai. Tokiu būdu kompleksinė pagalba šeimoms taps prieinama net ir atokiausiose Kauno rajono seniūnijose.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: