Kaunas.lt archyvo nuotr.

Vyriausybė ketina savivaldybėms paskirstyti 13,3 mln. litų, kurie bus panaudoti socialinio būsto paslaugos. Kauno miesto savivaldybei numatyta skirti daugiau kaip 1,8 mln. litų.

Lėšos socialinio būsto fondui plėtoti paskirstytos atsižvelgiant į laukiančių šeimų ir asmenų, įrašytų į sąrašus socialiniam būstui išsinuomoti ar jo sąlygoms pagerinti, skaičių savivaldybėse. Įvertintos ir savivaldybių paraiškos, kuriose numatyta lėšas panaudoti esamoms negyvenamosioms patalpoms pritaikyti socialinio būsto paskirčiai.

„Kai savivaldybė gaus skirtą sumą, miesto Tarybai teiksime sprendimo projektą siūlydami pirkti būstus”, – apie ketinimus pasakojo Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus vedėja Birūta Kaulakytė.

Savivaldybės specialistai skaičiuoja, kad už kiek daugiau nei 1,8 mln. litų būtų galima nupirkti 23-24 dviejų kambarių butus, kurių plotas siektų apie 50 m². Šiuo metu bendroje eilėje socialinio būsto laukia daugiau nei 3,6 tūkst. kauniečių.

„Liepą šis sąrašas bus tikslinamas, deja, paprastai jis ne trumpėja, bet ilgėja”, – teigė B. Kaulakytė.

Pasak vedėjos, nei pernai, nei 2010 m. Kauno miesto savivaldybei lėšų socialinio būsto paslaugų plėtrai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija neskyrė.

Vilniaus miesto savivaldybei šiais metais ministerija planuoja skirti 3,22 mln. litų, o Klaipėdos miesto savivaldybei -1,181 mln. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: