(c) Organizatorių nuotr.

Sunkiausia patikėti, jog esame nusipelnę meilės…

Jau trečia savaitė šiuolaikinio šokio gerbėjams puikiai pažįstami Raimonda Gudavičiūtė bei Mantas Stabačinskas ir violončelininkė Snieguolė Mikalauskienė Kaune, o kompozitorė Egidija Medekšaitė — Vilniuje dirba prie projekto „Taip“ choreografinės ir muzikinės struktūros, ieško savitą atmosferą kuriančios stilistikos. Premjerinis šio projekto spektaklis visuomenei bus pristatytas lapkričio 26 d. (ketvirtadienį) 18 val. Kaune, renginių ir konferencijų centre BLC (K. Donelaičio g. 62 / V. Putvinskio g. 53).

Šio projekto iniciatorė Audronė Molytė toliau plėtoja žmogiškojo sąmoningumo tematiką, pradėtą dar 2007 metais naujosios operos projektu „Mitas konceptualiai. Jurgio pasakojimai“. Šį kartą spektaklyje kviečiama patyrinėti savo pojūčius ir įsiklausyti, kokie jie būna, kai sau tariame: „Taip — esu tobulas toks, koks esu. Esu mylimas ir mylintis besąlygiškai toks, koks esu.“

„Šiame pasaulyje esame ne dėl to, kad tektų rinkti meilę iš kitų ir šitaip patvirtinti savo vertę. Esame tam, kad įveiktume sudėtingą užduotį — mylėdami ir visiškai priimdami save, taptume vientisi ir išsipildę… Niekas kitas neprivalo mūsų mylėti, tik mes patys“, — teigiama spektaklio  programoje.

Spektaklyje „TAIP“ paliečiamos savęs ieškojimo kituose, praeities sąlygotumų, tylos atradimo triukšme temos, tyrinėjamas kiekviename mūsų esantis racionalusis ir intuityvusis pradai, bandoma juos atskleisti ir sujungti.

Šio spektaklio atmosfera kuriama ne tik choreografinio dueto. Kaip lygiavertė partnerė scenoje griežianti violončelininkė perteikia visada šalia esantį, nors dažnai nepastebimą būties grožį ir džiaugsmą.

Muzika šiam projektui sukurta specialiai. Tai savotiškos trumpos meditacinės kompozicijos, atskleidžiančios žmogaus būsenų kaitą skirtingomis situacijomis. Persipynusiais skirtingų plotmių garsais — akustiniais ir elektroniniais — išreiškiama sąsaja tarp vidinio ir išorinio gyvenimo. Na o violončelę jauna kompozitorė Egidija Medekšaitė pasirinko kaip instrumentą, šiuo atveju geriausiai perteikiantį meilės, šilumos, nuoširdumo ieškojimus. Kaip žmogaus balsas, ieškantis tikrojo savo aido, violončelė padeda surasti ir nueiti savo kelią į save.

Sceninį įvaizdį atlikėjams kuria subtilia estetika pasižyminti kostiumų dailininkė Rūta Biliūnaitė — pati buvusi šokėja, pastaruoju metu „aprengianti“ daugelį Lietuvos šokio projektų. Paprastai Rūtos kostiumai tampa kūrinio dalimi — papildančia, suteikiančia  niuansų, jie išreiškia spektaklio visumą, nuotaiką, temą.

Tad šokio spektaklis „Taip“ pasiūlys savo žiūrovui pozityvias emocijas ir išskirtinę atmosferą.

Bilietus į renginį platina „Bilietai LT“. Daugiau informacijos telefonu: +370 682 37897

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: