(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 26 dieną, penktadienį, 19 valandą, laisvalaikio namuose „Nautilus” (Savanorių pr. 124, Kaunas)

Spektaklis „Neparašyta vasaros istorija”.

Viena ryškiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių Dalia Michelevičiūtė pristato savo režisūrinį debiutą,- spektaklį lietuvių ir lenkų kalbomis pagal Nobelio premijos laureatės W. Szymborskos poeziją ” Neparašyta vasaros istorija”. Tai – poetinės išminties, šokio, muzikos ir meilės kupini keturių menininkų: Dalios Michelevičiūtės, Evelinos Sašenko, Sergejaus Jerpyliovo ir Andriaus Kairio, dialogai.

Spektaklio ašis – moters istorija, jos gyvenimas, išaustas iš jausmų ir įžvalgų, nuojautų ir vilčių, susitikimų ir išsiskyrimų, nutylėjimų ir aistringos meilės patirties. Tai – moters vidinio pasaulio atodanga, sklidina meilės išsipildymo laukimo, lemtingų prasilenkimų, smulkių kasdienių išdavystės nuotrupų.

Spektaklio kūrėjų įkvėpimo šaltinis – vienos garsiausių lenkų poetės W. Szymborskos poezija. ” Neparašyta vasaros istorija” – tai jausmų kaleidoskopas, pulsuojantis poetinio žodžio, grakštaus šokio, kerinčio vokalo ir perkusijos ritmais bei garsais. Spektaklio choreografiją kūrė D. Michelevičiūtės partneris šokių Eurovizijoje S. Jerpyliovas; originalias dainas, muziką ir garsinį foną- džiazo dainininkė E. Sašenko ir būgnininkas A. Kairys. Spektaklio stilistė – Kristina Mališauskienė.

Žanrų įvairovė pasirinkta neatsitiktinai. Ji padeda išplėsti mūsų suvokimo, estetinės pajautos ribas ir kviečia pasinerti į emocijų pasaulį, kuriame glūdi mūsų trapaus patyrimo esmė.

Bilietai: „Nautilus” ir bilietai.lt. Kaina – 30 lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: