Kauno sporto halės prieigose, pačioje sporto halėje vyko Kauno ikimokyklinių įstaigų vaikų olimpinis festivalis
(c) LKKA.lt archyvo nuotr.

Šeštadienį LKKA, Ąžuolyne, Kauno sporto halės prieigose, pačioje sporto halėje vyko Kauno ikimokyklinių įstaigų vaikų olimpinis festivalis.

Jame dalyvavo 26 Kauno lopšelių – darželių auklėtiniai, šių darželių kūno kultūros mokytojai, vaikų tėvai, Kauno ir Lietuvos sporto vadovai, Tautinio olimpinio komiteto atstovai, olimpiečiai. Tarp jų buvo LKKA Individualių sporto šakų doc. Birutė Statkevičienė. Buvo svečių iš Šiaulių ir Sankt Peterburgo.

Toks renginys Lietuvoje rengiamas pirmą kartą, renginys nėra ir nebuvo rengiamas ir Europoje, todėl sporto specialistai ir, ypač, LTOK atstovai mano, kad tai būtų geras pavyzdys visai Europai.

Šventės metu buvo padėtos gėlės Dariaus ir Girėno paminklo papėdėje, vaikai bėgo „myliukę“, kurios metu jie ne tik bėgo, bet kas 100 m mankštinosi, atliko tempimo, koordinacijos pratimus. Sporto halėje vyko trikrepšio varžybos. Jį stebėjo šios sporto šakos pradininkas svečias iš Sankt Peterburgo, medicinos mokslų daktaras, akademikas Anatolijus Nesmejanovas.

Pasibaigus varžyboms vyko koncertas, kurio metu koncertavo, šoko atvykusių į šventę darželių auklėtiniai. Visi dalyviai buvo apdovanoti medaliais ir prizais.

LKKA.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: