(c) Organizatorių archyvo nuotr.
Kedainiu raj. Dotnuvos pagr. mokykla

Net 55 Lietuvos mokyklų 6-7 klasių moksleiviai bei mokytojai, Mokytojo dieną šventė originaliai – propaguodami sportą ir sveiką gyvenseną.

Šių mokyklų moksleiviai pademonstravo esą tikri sporto aistruoliai ir entuziastingai dalyvavo „Sporto mugėje“ bei išradingai sveikino savo mokytojus.

„Sporto mugės“ dalyviai galėjo daugiau sužinoti apie įvairias sporto šakas bei išmokti įvairiausių pratimų ar tiesiog draugiškai pasimankštinti su mokytojais ir draugais.

„Sporto mugės“ iniciatyva buvo siekiama priminti, jog sportuoti gali kiekvienas – skiriasi tik galimybių ribos ir norai.

Pasak „Sveikatiados“ koordinatorės Astos Bajarūnaitės, labai svarbu, jog moksleiviai suvoktų, kad sportas gali būti smagi veikla bei laisvalaikio dalis. O pedagogai pritaria, jog tokie renginiai padeda formuoti teigiamą nuomonę apie sportą ir sveiką gyvenseną.

Skatinant moksleivius kuo aktyviau įtraukti į „Sporto mugę“, jiems buvo suteikta proga pasvarstyti, kokia būtų jų svajonių kūno kultūros pamoka. Moksleiviai visą savaitę siūlė idėjas kūno kultūros pamokoms bei diskutavo su mokytojais, kokios galimybės tai įgyvendinti.

Išaušus „Sporto mugės“ dienai daug teigiamų emocijų suteikė tai, jog kai kurie moksleiviai tapo mokytojais – jie pristatė sporto šakas, kuriomis užsiima ar domisi, dalijosi asmenine patirtimi. Tam jie ruošėsi visą savaitę, konsultavosi su savo kūno kultūros mokytojais bei gilino žinias pas savo trenerius.

A. Bajarūnaitė net neabejoja: „Moksleiviai taip pat yra labai geri mokytojai, jie puikiai sugeba pasidalinti sukauptomis žiniomis, tiesiog kartais juos reikia paskatinti ir Mokytojų diena tam puikiai tinka. Džiugu, jog galime prie to prisidėti ir mes.“

„Sveikatiados“ koordinatorės žodžius patvirtino šurmuliuojančios sporto salės, klasės kur per „Sporto muges“ vieni moksleiviai mokė kitus įvairių sporto meno šakų paslapčių. Čia netrūko gerų emocijų ir klausimų – šventės dalyviai buvo išties smalsūs, o naujieji mokytojai gerai pasirengę – įvairiausi klausimai jų neglumino, atvirkščiai – jie su užsidegimu pasakojo ir patarė, kaip atlikti įvairiausius pratimus.

Pedagogai neabejoja, jog po tokių švenčių gali padaugėti moksleivių, kurie norės toliau gilinti savo žinias bei užsiimti pasirinkta sporto šaka.

Į „Sporto mugę“ įvairiose mokyklose įsitraukė ne tik 6–7 klasių moksleiviai bet ir kiti mokyklų bendruomenių nariai, atėję pasižiūrėti, kaip vyksta ši šventė, bei su plakatais ir skanduotėmis palaikyti dalyvaujančiųjų. Viena iš „Sveikatiados“ ambasadorių, Kauno „Nemuno“ vidurinės mokyklos mokytoja Nijolė Mažeikienė, pasakojo, jog šią šventinę dieną mokykloje šurmuliavo „sveikatiadininkų“ moksleivių būrys, kuris apdovanojo mokytojus originaliomis ir sveikomis dovanomis.

„Gavome moliūgą, granatų ir šmaikščiausių linkėjimų. O viena iš smagiausių veiklų – visų mokytojų šokinėjimas per virvutę,“ – gera nuotaika ir įspūdžiais dalijosi mokytoja. Pasak jos, akcija pavyko puikiai.

„Tikimės, jog ši šventė taps tradicija ir ateityje bei sulauks dar daugiau norinčiųjų dalyvauti, o sportas moksleiviams asocijuosis su smagia veikla bei laisvalaikiu,“ – sakė Asta Bajarūnaitė.

Ji taip pat pabrėžė, jog čia labai svarbi aplinkinių, ypač suaugusiųjų įtaka – tėvai ir pedagogai sportą turėtų propaguoti kaip malonumą teikiančią veiklą, kurioje kas kartą galima atrasti kažką naujo ir įdomaus. „ Juk sportas lavina ne tik kūną, jis taip padeda pašalinti neigiamą energiją bei padeda įgyti socialinių įgūdžių“ – teigė A. Bajarūnaitė.

Apie projektą „Sveikatiada“

Projektas „Sveikatiada“ yra įgyvendinamas jau ketvirtus mokslo metus. Pradėtas vykdyti Panevėžio apskrityje, praėjusiais metais jis buvo populiarus Vilniaus, Kauno, Utenos, Alytaus ir Marijampolės apskričių bendrojo lavinimo mokyklų bendruomenėse. Šiais mokslo metais „Sveikatiada“ tęsia veiklą Klaipėdos, Telšių, Šiaulių bei Tauragės apskričių mokyklose. „Sveikatiados“ šūkis – „Sveikai gyventi yra smagu“.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: