Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šio trečiadienio rytą Kauno kolegijos bendruomenė paskelbė naujo studijų centro statybų pradžią. Iškilmingos ceremonijos metu į pradedamo statyti akademinio pastato pamatą įleista vadinamoji laiko kapsulė su pastato metrika.

Būsimoms kartoms skirtoje kapsulėje gulės ir pluoštas linkėjimų, kuriuos surašė dabar studijuojantys ir dirbantys Kauno kolegijos studentai bei dėstytojai. Planuojama, kad naujasis pastatas, kurio projektavimo ir statybos darbai kainuos apie 9 mln. litų, turėtų iškilti 2013 m. pabaigoje.

Keturių aukštų studijų centre bus įrengta moderni integruota biblioteka, šiuolaikiškos laboratorijos, komandiniam ir individualiam darbui skirtos auditorijos. Naujojo pastato brėžiniuose numatyta konferencijų salė ir patogios laisvalaikio zonos.

„Visai nenuostabu, kad populiari mokslo įstaiga plečiasi. Kauno kolegija yra populiari aukštoji mokykla, nes joje rengiami aukštos kvalifikacijos specialistai. Statybų pradžia – tai pirmas svarbus žingsnis, linkiu, kad būsimi darbai vyktų sklandžiai”, – sveikino kolegijos bendruomenę Kauno miesto meras pavaduotojas Vytautas Vasilenko.

Studijų centras sujungs Pramonės prospekte esančius du akademinius korpusus, kuriuose įsikūrę Verslo vadybos ir Technologijų fakultetai. Naujasis pastatas išplėsti besiformuojantį Kauno kolegijos akademinį miestelį, kuris apima ne tik studijų procesui skirtus pastatus, bet ir studentų bendrabučius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: