(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos darbų ir naudojimo bei valdymo koncesijos suteikimo konkurso dokumentus įsigijo 12 bendrovių, tačiau pasiūlymą pateikė tik viena.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės komisija koncesijos procedūroms atlikti atplėšė vokus su įmonių paraiškomis požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos darbų ir naudojimo bei valdymo koncesijos suteikimo konkursui.

Pasak Savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pavaduotojo Antano Mockaus, konkurso dokumentus įsigijo 12 įmonių, paskutinė – rugsėjo 16 d.

Iš pradžių buvo planuota vokus atplėšti liepos 21 dieną, tačiau gavus įmonių raštiškus prašymus, pasiūlymų pateikimo terminas buvo pratęstas dviem mėnesiams.

„Įmonės iš tiesų domėjosi konkursu, tačiau daugumai pritrūko laiko užbaigti derybų su komerciniais bankais procesus. Todėl terminas ir buvo pratęstas dviem mėnesiais“, – teigė A. Mockus.

Anot jo, bendrovėms buvo sunkiausia dėl to, kad reikėjo pačioms pasirūpinti šio brangaus objekto finansavimu.

„Preliminariai skaičiuojant objektas galėtų kainuoti apie 60-70 milijonų litų, tačiau šiuo metu statybininkai labai mažina darbų kainas, todėl neatplėšę vokų su pasiūlymais objekto kainos negalime prognozuoti. Koncesininkas turės savo lėšomis suprojektuoti ir pastatyti požeminę saugyklą bei sutvarkyti Vienybės aikštę. Projektavimo darbai galės užtrukti 8 mėnesius, statyba – 2 metus“, – sakė A.Mockus.

Anot jo, Savivaldybės komisija iš pradžių vertins, ar konkurso dalyviai atitinka išankstinės atrankos (kvalifikaciniams) kriterijams.

„Juos įvertinus, bus paskelbtas reikalavimus atitinkančių konkurso dalyvių sąrašas. Vėliau bus atplėšiami konkurso dalyvių, atitinkančių išankstinės atrankos kriterijams, vokai su pasiūlymais. Įvertinus pasiūlymus, bus sudarytas ir paskelbtas konkurso dalyvių, kurių pasiūlymai atitiko konkurso sąlygas, sąrašas, sudarytas pasiūlyto koncesijos mokesčio didėjimo tvarka. Geriausią pasiūlymą pateikusi bendrovė, o galimai ir antra, jei pasiūlymas bus panašus, bus kviečiama į derybas dėl koncesijos sutarties galutinių sąlygų“, – sakė A.Mockus.

Ne mažiau kaip dviejų aukštų ir ne mažiau kaip 750 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė būtų įrengta 2 ha žemės sklype. Ji priklausys Kauno miesto savivaldybei nuosavybės teise, tačiau būtų perduota koncesininkui eksploatuoti iki 25 metų trukmės koncesijos sutarties galiojimo pabaigos.

Koncesininkas rinktų mokestį iš automobilių savininkų, galėtų sudaryti ilgalaikes stovėjimo vietų nuomos sutartis, pagal kurias automobilių saugykloje esančios automobilių stovėjimo vietos (ne daugiau kaip 50 proc.) būtų išnuomotos konkretiems juridiniams ar fiziniams asmenims.

Koncesininkui savivaldybė mokėtų sutartą koncesijos mokestį. Koncesijos sutartis galėtų būti pasirašoma tik jos projektui pritarus Kauno miesto savivaldybės tarybai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: