(c) Stock.xchng archyvo nuotr.
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Balandžio 21 d. Kaune su trenksmu buvo atidarytas XVI KTU festivalis. Atidarymo eisenoje nuo KTU Elektronikos rūmų iki Vienybės aikštės žygiavo daugiau nei 1000 studentų, dėstytojų, KTU administracijos darbuotojų. Aplinkiniai klausinėjo, kas vyksta, sustoję lydėjo eiseną akimis, o studentai, atpažinę savo universitetą, jungėsi prie būrio.

Eisena iš Studentų gatvės pajudėjo 12.30 val. Universiteto, fakultetų, Studentų atstovybių vėliavomis nešini, pasipuošę renginių atributika, su festivalio vėliava priešakyje iškilminga eisena žygiavo Ąžuolynu, Vytauto parku, Laisvės alėja iki Vienybės aikštės. Laisvės alėjoje (prie Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios) prie šventiškai nusiteikusių studentų prisijungė KTU pučiamųjų instrumentų orkestras bei orkestro šokėjų grupė.

Vienybės aikštėje eisenos dalyviai galėjo pasidžiaugti KTU meno kolektyvų pasirodymais: grojo pučiamųjų instrumentų orkestras, dainavo akademinis choras „Jaunystė”, šoko tautinio meno kolektyvas „Nemunas”, šokių klubo „Viesulas” pora.

„Smagu, kad KTU studentai taip gausiai prisijungė prie šventinės eisenos ir aktyviai joje dalyvavo. Dar kartą galėjome įsitikinti, kad Kaunas – studentų miestas”, – džiaugėsi KTU Studentų atstovybės prezidentas Mindaugas Grajauskas.

KTU Festivalis – kas penkis metus rengiama šventė, kurios metu šurmuliuoti miesto gatvėse yra pakviečiami ne tik studentai, bet ir visi miestiečiai. Šiais metais festivalis truks 17 dienų (nuo balandžio 21 d. iki gegužės 7d.), o kauniečių ir miesto svečių laukia 32 renginiai.

KTU informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: