© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lėktuvas, skraidinantis Talibano smogikų nužudyto alpinisto Ernesto Markšaičio kūną ir gyvą likusį jo kolegą Saulių Damulevičių, sugedo – jis įstrigo Charkovo oro uoste.

Į Lietuvą Pakistane žuvusio lietuvio palaikai pakistaniečių kariniu lėktuvu “Hercules C-130” turėjo grįžti penktadienį, tačiau vakare lėktuvas dar buvo užstrigęs Ukrainoje.Ukrainos oro uosto tarnybų žiniomis, iš Pakistano skrendančio lėktuvo variklis subyrėjo. Lėktuvas šiuo metu remontuojamas, ardomas jo variklis, pranešė portalas lrytas.lt.

Šiuo metu ieškoma galimybė lietuvius skraidinti kitu lėktuvu, kadangi karinio lėktuvo variklio remontas gali užtrukti.

Portalą lrytas.lt Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas informavo, kad Charkovo mieste rūpinasi, kad Pakistane išgyvenęs lietuvis alpinistas Saulius Damulevičius būtų apnakvindintas, gautų pavalgyti. Taip pat ieškoma šaldytuvo, kuriame būtų galima laikyti nužudyto lietuvio kūną.

“Mes dabar palaikome ryšį su Pakistano ambasada. Norime kuo greičiau sužinoti, ar atskris naujas lėktuvas, kada jis bus, ar jo visai nebus. Taip pat domimės galimybe kūną į Lietuvą siųsti civiliniu reisu”, – sakė ambasadorius.

Sugedusiame lėktuve įstrigę ir dviejų žuvusių Slovakijos alpinistų kūnai. Iš Vilniaus lėktuvas turėjo skristi į Slovakiją.

“Lėktuvo variklio pakeitimas arba naujo lėktuvo atsiuntimas užtruks dvi tris dienas. Dar viena bloga žinia – ukrainiečiai neleidžia išnešti kūnų iš lėktuvo. Nežinome, kokiuose karstuose jie yra. Karštis Ukrainoje yra didelis, todėl gali kilti problemų”, – sakė Lietuvos gynybos atašė Ukrainoje Mindaugas Kviklys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: